Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖDFF:s lagkapten klar för seriekonkurrenterna: "Sveriges största fotbollsklubb hör hemma i allsvenskan"

Östersunds DFF tappar sin lagkapten till seriekonkurrenterna AIK.
– Det känns fantastiskt roligt och inspirerande att komma hem till AIK igen och jag är otroligt stolt och glad över att få representera klubben, säger Storck till klubbens hemsida.

Annons

Östersunds lagkapten är klar för AIK.

Sarah Storck lämnade AIK i december 2015 för spel med ÖDFF. Där blev hon lagkapten och stod för elva mål på 23 matcher.

– Jag hoppas kunna bidra med mitt offensiva spel så att vi går upp i allsvenskan igen, där jag tycker att Sveriges största fotbollsklubb hör hemma, säger Sarah Storck till klubbens hemsida.

Storck har bland annat spelat matcher i Uefa Women’s Champions League med det framgångsrika Malmölaget som numera går under namnet FC Rosengård. Hon har dessutom spelat flertalet ungdomslandskamper.

– Det är oerhört glädjande att en så välmeriterad spelare väljer att spela för AIK under 2017. Det visar att vår vilja med AIK Fotbolls damverksamhet återigen siktar uppåt och där kommer Sarah att vara en viktig del i det arbetet, säger damlagets chefstränare och sportchef Christer Lundin, till AIK Fotbolls hemsida.

Men allt har inte varit en dans på rosor för 26-åringen, som inför den damallsvenska säsongen med LdB FC Malmö 2008, skadade sitt främre korsband och menisken i sitt högra knä.

Efter en lång rehabiliteringsperiod var hon, efter en säsongs långt utlån till söderettanlaget Vittsjö IK, tillbaka i Malmö år 2010. Men i Supercupfinalen var olyckan framme igen. Storck skadade sitt andra knä och tvingades till en ny korsbandsoperation.

Sarah Storck debuterade i AIK våren 2014 och har sedan dess spelat 35 tävlingsmatcher och gjort sex mål i för det svartgula elitettanlaget.

Mer läsning

Annons