Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sarah Storck öppnar för en fortsättning i ÖDFF: "Det kommer bli bättre nästa säsong"

Lagkaptenen och stora målskytten Sarah Storck blir en viktig pusselbit i ÖDFF:s lagbygge inför nästa säsong i elitettan. Själv är hon försiktigt positiv.
– Det är absolut inte uteslutet att jag stannar, säger 26-åringen.

Annons

Läs även: ÖDFF lockar ny välmeriterad tränare till Jämtland: "Det kliar att få komma i gång"

Viljestarkt Sundsvall gav ÖDFF jättesmäll och säkrade kontraktet i elitettan

ÖDFF:s Sarah Storck, som här är på väg att smita förbi välmeriterade franyskan Sabrina Viguier i seriesegraren och nästa års allsvenska lag Limhamn/Bunkeflo, kan bli kvar i laget även nästa säsong.

Sarah Storck var en av flera starka svenska spelare som lockades till Östersund och ÖDFF:s satsning mot toppen och allsvenskan. En satsning som fick rejäl pyspunka rätt snabbt.

Truppen på försäsongen var tunn och sedan blev tilltänkta förstärkningar något helt annat. Nigerianska VM-kaptenen Evelyn Nwabuoku skadade sig på landslagsläger precis innan avresa och tvingades lämna ÖDFF efter att endast ha spelat 57 minuter av premiären.

Inte heller hennes landsmaninna Patience Okaeme blev långvarig i klubben. Det sedan hon inte alls visade hålla den kvalitet som utlovats.

– Vi hade ju några supervärvningar på gång, bland annat Evelyn, och hade de värvningarna klickat så tror jag att vi hade varit med där uppe. För ibland behöver man bara två–tre spetsspelare för att lyckas fullt ut, säger Sarah Storck.

Nya spelare kom in, samtidigt som flera andra försvann på grund av studier, arbete och slut på turistvisum.

– Vi tappade ju många under säsongen, som Samantha (Monahan), en stark poängspelare, samt Eyrun (Gudmundsdottir) och Matilda (Johansson), som är bra truppspelare. Och på hösten visade det sig att vi hade en alldeles för tunn trupp, när vi knappt hade någon spelare på bänken. Så med tanke på det är jag stolt över att vi klarar att hålla oss kvar, säger Sarah Storck.

Östersunds DFF visade också bitvis ett riktigt bra spel och höll i sina bästa stunder toppklass. Men svackorna, både i matcher och från match till match, blev allt för djupa.

– Vi saknade den där spetsen på bänken, säger Sarah Storck, som öppnar för fortsättning i klubben och har goda förhoppningar för laget:

– Det kommer bli bättre nästa säsong.

Vad är det som krävs för att du ska stanna då?

– Att man visar tydligt en signal från styrelsen att man vill satsa, får in lite nytt folk och ny energi på ledarsidan, kanske även utifrån. Och att man plockar in spelare från länet som truppspelare och förstärker med några spetsspelare samt att truppen är satt redan i januari, säger Sarah Storck.

Hon tycks bli bönhörd, åtminstone på några av punkterna, direkt. Ordförande Hans-Olof "Sola" Johansson kunde direkt efter lördagens avslutande match presentera första nyförvärvet i välmeriterade tränaren Håkan Lindström.

Och Håkan Lindström pratar i sin tur om att ett lyckat lokalt samarbete är en av hans viktigaste uppgifter. Att få in spelare från grannklubbarna IFK Östersund, Ope och Krokom/Dvärsätt, som kan ge ÖDFF en bred bas och även utveckla spelarna vidare.

Där berättar också Hans-Olof Johansson att positiva steg redan tagits:

– Vi är långt framme i samarbetet med IFK, där redan två spelare, Rebecka Jonsson och Marielle Bodin, klivit över, och förhoppningen är att vi även kan förstärka banden med Ope.

– Dessutom jobbar vi för att certifiera oss för yngre spelare hos Svenska fotbollförbundet och få till ett F19-lag i flickallsvenskan till 2018. Vi vill ge tjejerna i länet möjligheten att spela elitfotboll, säger Hans-Olof Johansson, som konstaterar att den bistra ekonomin under året till sist ända ser ut att gå ihop.

Mittbacken Malin Winberg är mer tveksam till fortsättning i ÖDFF:

Vid sidan av Storck var mittbacken Malin Winberg och målvakten Emilie Almesjö två tunga värvningar inför säsongen. Almesjö berättade redan innan avslutande 1–4-förlusten mot Sundsvall att hon inte fortsätter med ÖDFF nästa säsong.

Och Malin Winberg är tveksam efter allt strul som varit.

– Det blev inte alls som jag förväntat mig. Lockades hit av satsningen mot allsvenskan, men kommer hit och vi har en väldigt liten trupp och avslutar med en max två på bänken. Det är en stor besvikelse, säger Malin Winberg.

– Det är synd, för Jämtland har förutsättningarna att ha ett lag där uppe. Men när vi till exempel suttit 15 timmar i buss och kommer hem måndag morgon så måste spelare gå till jobbet. Då kan man inte förvänta sig att vi ska gå till damallsvenskan. Men jag tror klubben har lärt sig mycket av den här säsongen, säger Malin Winberg.

Flyttlasset från länet går redan nu till veckan. Frågan är vad som kan få Malin Winberg att flytta upp igen?

– Jag trivs jättebra i staden och med allt runt om, och stänger inga dörrar till någon klubb. Men om Jämtland vill ha mig tillbaks så måste det vara något speciellt – som håller den här gången.

Mer läsning

Annons