Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen hejd på intresset för Storsjöcupen: Har redan sprängt maxtaket

2017 års upplaga av Storsjöcupen blir rekordstor.
Antalet anmälda lag har redan sprängt maxtaket.
– Vi måste sätta stopp om det här fortsätter och når 600 lag, säger Sven-Bertil Bengtsson.

Annons

AIK var ett av lagen som deltog i sommarens storsjöcup. Kanske återvänder Stockholmsklubben  till 2017 års cup. Men oavsett är Storsjöcupen på väg mot ett nytt rekordår.

Problemet är alltså ett så kallat "roligt problem". Storsjöcupen har de senaste dagarna sett hur det formligen exploderat i anmälningskorgen. Cirka 100 lag har anmält sig på två dagar.

– Vår produkt är tydligen attraktiv. Så här stort intresse brukar det inte vara den här tipen på året. Vi har ett fantastiskt läge, säger Bengtsson, ordförande i cupen.

I dagsläget har 552 lag anmält sig (mest i P12 som ofta brukar vara den mest populära klassen). Men Storsjöcupen kan bara ta emot runt 520 lag. Hur går det ihop?

– Vi vet att vi kommer att tappa lag. En orsak är att en del lag efter ett tag upptäcker att det fattas spelare och drar sig ur. I fjol tappade vi 70 lag totalt.

Sven-Bertil Bengtsson tror att man rent organisatoriskt kan ta emot 520, kanske 525 lag ("det är en rimlig ökning från 495 i fjol").

Ökningen sker, inte oväntat mest med lag från Norge.

– Vi är oerhört glada att vi har Norge. Vi har ett väldigt bra samarbete med Nortröndelag, där vi har många personliga relationer och där även företag är med och sponsrar cupen.

Bengtsson säger att cupledningen sitter lugnt i båten, trots att intresset pekar mot att man snart slår i 600-lagsgränsen. I så fall kommer cupledningen att göra det som är naturligt.

– Ja, vi kommer sannolikgt att få fler än 552 lag. Då måste vi sätta stopp. I så fall kommer vi att upprätta en kölista.

En nyhet i nästa års cup är att både P12 och F12 kommer att genomföras enligt fullständigt tävlingsbestämmelser. Storsjöcupen har sökt och fått dispens av Svenska Fotbollförbundet.

– Normalt sett vill inte förbundet att man ska tävla i 12-årsklassen, men man kan ge dispens för cuper, vilket vi nu har fått.

Gothia Cup och Piteå Summer Games har dock börjat med 11-årsklasser – dock i form av en rak serie.

En annan nyhet är att det blir flera nya planer till 2017. Warners på Frösön ska vara klar, liksom 11-mannaplanen på Sportfältet.

Annons