Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordkorea för tufft i VM-öppningen för Anderséns landslag: "En bra lärpeng"

Svenska U20-landslaget med Östersunds Anneli Andersén i förbundskaptensrollen mötte tuffast tänkbara motstånd i VM-premiären. Och kunde inte stå emot. "En bra lärpeng för fortsättningen", säger Anneli Andersén.

Annons

Stina Blackstenius har en nyckelroll i det svenska U20-landslaget. Hon var även med i den svenska OS-truppen under OS i Rio de Janeiro i somras (arkivbild).

Nordkorea är favoriter i tureningen och utgjorde också motståndet i Sveriges första match. Det blev en tuff inledning för gästerna på John Guise-stadion i Papua Nya Guinea.

- Det fanns inget läge att växa in i den här turneringen. Det här kan vara det bästa motstånd vi ställts mot och vi var verkligen tagna i första halvlek. Det gällde bara att stoppa, säger förbundskapten Anneli Andersén till svenskfotboll.se.

25 minuter in i första halvlek tog Nordkorea ledningen genom Ri Hyang Sim efter att ha haft några vassa lägen. Emma Holmgren kunde inte ta den men räddade däremot Sverige från tvåmålsunderläge i första halvlek med en kanonräddning på en nordkoreansk frispark.

Sverige vars främsta mål är att ta sig vidare från gruppspelet men har en tuff grupp, hade svårt att få kontroll på spelet och motades ner av ett skickligt Nordkorea. Michelle De Jong hade ett bra läge men sköt över. I övrigt var det Nordkoreas halvlek och andra halvlek började på samma sätt.

Kim So Hyang assisterade till det första målet och fick i början av andra halvlek sätta bollen i mål på egen hand. Det var en tuff inledning på andra halvlek för svensk del men laget lyckades korrigera och spelet utjämnades.

– Sista halvtimmen är i nivå med vad vi ska kunna prestera. Det här var en otroligt bra lärpeng. Nu vet vi var standarden är och vilken nivå vi måste nå, säger Andersén och fortsätter:

– Sedan handlar det om det gamla hederliga ordet noggrannhet också. Vi har läge till omställningar och att spela oss ur lägen men vi gör det inte tillräckligt bra idag.

Slutresultatet stannade efter den svenska upphämtningen på 0-2. Nästa möte för svensk del blir onsdag 16 november mot Papua Nya guinea som förlorade sin första match mot Brasilien med hela 9-0.

LÄS OCKSÅ:

Succéjämtar ska leda Sverige till EM-guld

Ope-spelaren blev förbundskapten – och håller fast vid sin filosofi:"Varje människa är unik"

Så spelar Sverige U20-VM

Grupp A: Papua Nya Guinea, Brasilien, Sverige, Nordkorea

Grupp B: Spanien, Kanada, Japan, Nigeria

Grupp C: Frankrike, Ghana, USA, Nya Zeeland

Grupp D: Tyskland, Venezuela, Mexico, Sydkorea

Sveriges matcher:

13 nov Sverige-Nordkorea 0-2

16 nov Papua Nya Guinea-Sverige

20 nov Brasilien-Sverige

Sveriges startelva mot Nordkorea: 1 Emma Holmgren - 2 Ronja Aronsson, 14 Josefine Rybrink, 4 Ellen Löfqvist, 5 Lotta Ökvist - 7 Anna Oskarsson [K], 6 Michelle De Jongh, 8 Filippa Angeldal, 11 Tove Almqvist - 10 Anna Anvegård, 9 Stina Blackstenius.

Mer läsning

Annons