Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotbollstrean: Brittiska försvarsimporter hängde inte med när Frösön krossade Ope i derbyt

Frösön spelade ut Ope efter noter i andra halvlek och vann torsdagskvällens derby i fotbollstrean med hela 4-1, (0-0). Det small fyra gånger på tretton minuter efter paus.

Annars var det jämnt skägg i första halvlek och faktiskt hade Ope då bästa möjligheten med en ribbträff.

Men i andra halvlek kom hemmalaget ut med ökad motivation i spöregnet. Frösön spelade smånätt, var tekniskt bättre än Ope och fyra gånger om mellan minut 52 och 63 blev det mål.

Matchen var förstås förlorad i det läget för Ope, som ändå försökte och försökte men som närmast kom ett tröstmål i 82:a minuten genom Jesper Proos Grip på retur efter frispark.

– Vi gjorde en mycket bra andra halvlek, hade dessutom medgång som ett lag måste ha för att vinna, konstaterade Frösöns tränare Anders Engström.

Viktor Andersson inledde målskyttet med att snyggt göra 1-0 och sen rullade allt Frösöns väg. Opes försvar anförda av britterna Scott Ritchie och Lewis Strafford, hade väldigt svårt att få kontroll på de betydligt mer flyfotade motståndarna.

Framför allt snart 31-årige, (fyller i nästa vecka) Richard Hamner var planens gigant från en fri roll som mittfältare/forward. Han dribblade bort motståndarna gång på gång och förvandlade bitvis de stackars importerade brittiska försvararna till rundningsmärken. Frösöns veteran Hamner var utan tvekan matchens gigant.

Bra var även mittbacken Viktor Andersson som mittback och mittfältaren Andreas Eriksson. I Ope stack en annan rutinerad herre ut från sin mittfältsposition och det var Petter Magnusson. Men som helhet var Ope alltför statiska i sitt spel för att kunna konkurrera, åtminstone efter sidbytet.

Frösön har nu fått en flygande start i herrtrean genom seger både mot Kubikenborg, (3-2) och nu alltså mot Ope, (4-1).

– Det ger oss givetvis råg i ryggen och vi är väldigt nöjda så här långt, summerade Anders Engström, en av tre tränare.

Frösön-Ope

4-1, (0-0)

Målen: 1-0, (52) Viktor Andersson, 2-0, (59) Lars Sunnfors, 3-0, (61) Fredrik Löfgren, 4-0, (63) Andreas Eriksson, 4-1, (82) Jesper Proos Grip