Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotoutställning visas i gaten

Syftet var att visa upp Jämtlands bästa sida. Nu kan alla de som reser från Åre Östersund Airport se resultatet. Utställningen #VINNDINBILD hade vernissage i dag och pågår över sommaren.

Kärlek, liv, mat, hemlängtan, energi och friluftsliv. Det var de sex kategorier som ingick i Storsjögymnasiets tävling #VINNDINBILD som startade i början av februari i år. Sex veckor framåt kunde tävlingsdeltagarna skicka in bilder via instagram eller mejl. Syftet var att visa vad som är unikt med vårt län. Sammanlagt skickades cirka 400 bilder in.

– Det var mycket bättre än vi förväntat oss, det var en variation i åldrar på de som tävlade och vi fick in bidrag från hela länet, säger Alee Farrohi, lärare på estet- och medieprogrammet på Storsjögymnasiet.

Tävlingen började som ett projekt för eleverna som då gick en kurs i fotoanalys. Eleverna fick i uppdrag att varje vecka välja ut tre vinnare i den kategori som då gällde. Som vinst skulle vinnande fotograf få sin bild utskriven.

– Det skulle inte bara vara en fin bild, utan det skulle vara en tanke bakom. Vi skulle se en koppling till kategorin, säger eleven Ija Jälkentalo, som varit med att välja ut vinnare i några kategorier.

18 bilder går nu att beskåda i gaten på Åre Östersunds Airport. Här passerar varje år 400 000 resenärer varje år.

– Vi vill visa Jämtlands bästa sida och här är ett bra ställe att visa upp det budskap som vi hade, säger Alee Farrohi och tillägger:

– Många kommer hit och det är ett aktivt område. Samtidigt har man, när man sitter i gaten och väntar på att gå på flyget, lite tid över att titta på bilderna.

I samband med att utställningen invigdes fick även vinnarna i tävlingen sin vinst, sina bilder.