Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fött: Jämtlands Gymnasium i Ås

Nu är det klart att Jämtlands Gymnasieförbund tar över Åsbygdens naturbruksgymnasium.

Annons

Under måndagen beslutade gymnasieförbundets direktion att driva utbildningarna inom naturbruk under namnet Jämtlands Gymnasium Ås. Tillsammans med skogs- och lantbruksbranscherna satsar man nu, som ÖP tidigare berättat, på att koppla ihop utbildning, bransch och utveckling.

– Elever som väljer att utbilda sig inom skog, lantbruk eller djur kommer att ha mycket stora möjligheter att få jobb direkt efter gymnasiet. Vi ska se till att Jämtlands län får den bästa naturbruksutbildningen i Norrland, säger Anton Waara, ordförande i Jämtlands Gymnasieförbund.

Jämtlands Gymnasieförbund kommer från och med kommande läsår att erbjuda Naturbruksprogrammet med inriktningarna Djur, Lantbruk och Skog och i Ås. Förbundet planerar dessutom att flytta delar av Fordons- och transportprogrammet samt nationella program inom gymnasiesärskolan från Östersund till Ås redan från höstterminen 2012.