Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fouad Bachirou fryser i Malmö: ”Vinden gör det värre här än i Östersund”

Nyförvärvet Fouad Bachirou har varit en av Malmö FF:s hetaste spelare under försäsongen.
Men själv tycker mittfältsstjärnan att han har hamnat i kylan.
– Jag hade inte räknat med det här i Malmö. Vinden gör kylan värre här än i Östersund, säger han till Sydsvenskan om den stränga vintern.

► (+) Dennis Widgren uttagen till det norska landslaget: "Det kom som en chock"

ÖFK:s förre stjärna Fouad Bachirou har tidigare pratat öppet om att han inte direkt var förtjust i det kalla klimatet i Östersund.

– Alla som känner mig vet ju att jag inte har trivts så mycket att bo i en liten stad i norr, sade han till exempel i samband med att han presenterades för MFF i januari.

Men trots att han flyttade 116 mil söderut har det alltså inte blivit mycket bättre.

– Nej, jag gillar det inte och vänjer mig inte. Jag hade inte räknat med det här i Malmö, säger han till Sydsvenskan med ett leende.

– Men det är ju dåligt över hela Europa. Min familj i Paris har berättat att de har minus sju grader och snö, det händer ju aldrig där annars.

► (+) Stort bildextra från Kalmarmatchen – se ögonblicken från ÖFK-stjärnornas 3–0-seger här

Cupmatchen borta mot Gefle den 25 februari – som skåningarna vann med 3–0 – var en extra jobbig upplevelse för Bachirou.

– Alla kunde se att Gefle inte var min bästa match. Det viktigaste var att vi vann, men jag var inte nöjd. Kylan var svår för mig personligen. Jag kunde inte känna mina tår. Det är nog det värsta jag varit med om. Det och ett annat möte med Gefle i Östersund för ett par år sedan. Vi förlorade med 1–4 och det var minus 10-12 grader, säger komoriern till Sydsvenskan.

Kylan till trots har Bachirou utmärkt sig som en av lagets allra bästa spelare under försäsongen, och tillsammans med Oscar Lewicki bildar han en intressant duo på Malmös innermittfält.

► (+) Nytt mål från Islamovic – jagar en plats i startelvan: "Jag har kommit hit för att spela"