Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fourcade glänste igen

Martin Fourcade gick inte stoppa heller i söndagens jaktstart. Han tog sin elfte seger i Östersund. Fyra straffrundor var inget som hindrade honom. Farten i spåret var nämligen vida överlägsen konkurrenternas.

Annons

Östersund är något av fransmannens lyckoarena. Snart kan han räkna in dussinet fullt av segrar här. Den här söndagen gick han ut först, sköt några bom, men tycktes ändå ha loppet under kontroll.

– Jag tvingades justera mitt sikte. Låg alldeles för långt åt höger i början. Det kostade mig ett par bommar. Sen gick det bättre.

– Veckan i Östersund ger mig självförtroende. Två segrar är en bra inledning på säsongen. Inte minst utifrån onsdagens distanslopp som var en katastrof för mig, (82:a), kommenterade segraren.

Inför sista skjutningen kom Fourcade och Jakov Fak in samtidigt. Den sistnämnde darrade mer på vallen än fransmannen. Fourcade sköt en bom – Fak tvingades till två rundor. Där avgjordes loppet. Fak missade till och med pallen där ryssen Shipulin avslutade bra som tvåa.

Fredrik Lindström startade som nummer 36 och kom i mål som trettonde man.

– Jag är glad över söndagens insats. Den visar att jag kan hålla samma fart som de bästa. Det tar jag med mig inför fortsättningen, menade svensken, som var den ende blågule skidskytten som förmådde konkurrera på allvar.

Tobias Arwidson blev nummer 50 med fyra bom. Peppe Femling kom i mål som nummer 55 efter att ha missat hela nio skott.