Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fourcade omöjlig i spurten

De bästa manliga norrmännen var inte ens på plats i Östersund. Ändå höll Norge på att vinna skidskyttets mixedstafett. Det var ett styrkebesked, liksom Martin Fourcades spurt, som fixade fransk seger.

Frankrike, Norge och Tyskland gjorde till sist upp om pallplatserna. Inte oväntat drog Martin Fourcade längsta strået efter en smart omkörning av Lars Helge Birkeland en knapp kilometer från mål. Väl i slagläge var fransmannen omöjlig att slå.

– Jag har visserligen varit krasslig en tid, men känner mig nu i gott slag igen, sa Fourcade på presskonferensen efteråt.

Norges bredd visades med all önskvärd tydlighet. Varken Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Björndalen eller bröderna Böe hade ens anlänt till Östersund på söndagen. Två herrar, som normalt inte alls har chans att få representera A-laget, fick ersätta. De skötte sig alldeles utmärkt och gav alltså Frankrike en strid på kniven.

Sveriges tiondeplats kan tyckas "så där", men bakom prestationen inryms visade kvalitéer från alla fyra blå-gula åkare:

Elisabeth Högbergs liggande skytte och hennes åkning var strong.

Mona Brorssons åkning var också förvånansvärt stark i dessa sammanhang.

Tobias Arwidsons skjutserie i stående var ruggigt snabb och säker.

Fredrik Lindström både åkte snabbt och sköt förtroendeingivande.

Han kan nå pallen när herrarna nästa gång åker distans längre fram i veckan.