Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fourcade vann masstarten efter målfotodrama – Nelin bästa svensk med personbästa

 
Vinter-OS 2018: Skidskytte
Visa alla artiklar

Det blev ingen ny medaljsuccé för de svenska skidskyttarna.
När skyttet inte stämde blev det för svårt att hänga med i täten där Martin Fourcade vann guldet efter ett målfotodrama.
Bästa svensk blev Jesper Nelin på en niondeplats. Hans bästa placering i ett individuellt lopp.

Sebastian Samuelsson hade blickarna på sig efter OS-silvret tidigare i veckan.

Och det blev en fin start i masstarten för silver-Sebbe som tillsammans med Fredrik Lindström och Jesper Nelin sköt fullt i det första liggande skyttet.

Det andra skyttet blev något struligare för svenskarna med tre bom på Nelin och en för Samuelsson. Däremot sköt Fredrik Lindström fullt och kunde hänga med i täten.

Men det tredje skyttet blev förödande för svenskarna. Både Fredrik Lindström och Sebastian Samuelsson missade två skott och försvann från den absoluta toppen.

I stället blev det Jesper Nelin som fick den mest framskjutna svenska placeringen. Efter det mindre lyckade liggande skyttet var desto stabilare i det stående där han sköt fullt.

Det räckte till en fin niondeplats – hans bästa resultat i ett individuellt lopp.

Kampen om guldet blev ett ordentligt drama mellan Martin Fourcade och Simon Schempp. Fransmannen trodde att han hade förlorat och slog näven i backen efter att ha korsat mållinjen. Men målfotot visade att Fourcade var centimeter före tysken.