Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FP kittet i landstingsalliansen

I landstinget har de senaste åtta åren ett lyckat och organiserat samarbete förekommit hos de borgerliga partierna, de fyra första åren med C och de sista fyra med M som samordnare.

Det blev omkastade roller förra valet då M blev större än C, vilket inneburit lite grus i maskineriet. C och M har ibland blivit som hund och katt i sin iver att överglänsa varandra och det kunde ha skadat samarbetet om inte FP funnits där och rett upp situationen.

C är ”stukat” och M ”vackrast”. M har varit duktiga i sin oppositionsroll och C har ännu inte återhämtat sig.

I denna valrörelse går man in utan ett etablerat allianssamarbete. Men man vill byta majoritet från sossestyre till borgerligt styre.

Folkpartiet har de sista fyra åren fått fungera som kittet i alliansen och har gjort det med den äran. Samarbetet mellan M, C och FP har löpt i stort sett gnisselfritt då FP tagit på sig medlarrollen och lotsat genom alla förrädiska passager som majoriteten sökt skapa för att splittra samarbetet.

Men tji fick de! Aldrig någonsin har oppositionen varit så aktiv som denna mandatperiod.

Får FP, M, C och KD majoritet är mitt tips att FP kommer att inneha ledande poster som ordförande för styrelsen och någon nämnd.

Det behövs en ”samförståndminister” och som sådan skulle Mats El Kott med sin bakgrund fungera utmärkt. Kia Carlsson, expert på sjukvård, och Lennart Ledin, expert på regional utveckling, skulle komplettera honom bra.

Ett starkt och slagkraftigt team som tillsammans med M, C och KD kan få ordning på landstinget med landets sämsta ekonomi, högsta sjukskrivningstal och ett län som blöder.

Jag hoppas bli revisor.

Finn Cromberger (FP)

revisorskandidat i landstinget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel