Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FP satsar på landstinget

Folkpartiet Liberalerna har tidigare genomfört förstelärarreformen. Nu går partiet vidare med goda erfarenheter från den reformen och inför förste specialistsjuksköterskor med ett lönelyft om 5 000 kronor per månad.

I Jämtland Härjedalen strävar vi i Folkpartiet längre. I juni motionerade vi i landstinget om karriärmöjligheter inom alla yrken i landstinget och den blivande region Jämtland Härjedalen. Ett mera kvalificerat förslag som inriktas mot såväl arbets- som anställningsvillkor. Motionen kan läsas på landstingets hemsida.

Landstinget, som ska vara en läkande och helande enhet, har mycket höga sjukskrivningstal hos sin egen personal och då särskilt den kvinnliga. En folkpartistiskt ledd sjukvård sätter arbetsmiljön högt. En god arbetsmiljö är grunden för ett gott arbetsresultat.

Anställda ska inte behöva sätta på sig yllejumprar på vintern och svettas floder på sommaren. Inte söka sig till andra yrken eller till Norge för att arbete är för stressigt.

Alla anställda ska tycka det är trevligt och upplyftande att komma tillbaka till arbetet efter semestern.

Mats El Kott (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel