Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FPeter ”Pecka”Johansson,

klubbdirektör i Jämtland Basket. Har det varit mycket ståhej efter beslutet att dra sig ur damligan?

– Njae, inte så farligt. Det var ett tufft, men som vi tror, ett riktigt beslut. Nu ska vi sätta organisationen för nästa år. Vi har också skapat en arbetsgrupp som ska titta på samarbetsavtal med tanke på att vi delar elit och ungdom. Tanken är att skapa ett större engagemang.

– Jo, vi har också försökt, men det är många bitar som gör det svårt. Det är inte lätt att bromsa när vi har avtal med spelare.

– Nej, nu gäller det att få så många svar som möjligt från sponsorer och göra en budget. Vi vet inte hur många utländska spelare det blir. Vi måste anpasa oss. Kanske satsar vi mest på eget material.

– Nä, nu har vi gjort rätt för oss på alla sätt. Under sommaren har vi inte så mycket lönekostnader. Nu gäller det att bygga upp ett eget kapital på nytt.

– Ja, så här många spelare har vi inte haft på 15–20 år. Nu får vi också upp juniorer på herr- och damsidan. Grabbarna födda 1992 ingår redan i ligalagets träningstrupp.

– Ja (skratt), tack så mycket.