Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fräcka stölder av extraljus

Någon gång natten mot lördag slog tjuvarna till mot en bil parkerad bara några meter utanför hotellfönstret i Hamra där ägaren låg och sov. Extraljus och registreringsplåt försvann.
Flera liknande stölder har begåtts under helgen

Familjen var på besök i Hamra för några dagars rekreation. Bilen de färdades i var en Volvo XC 60r-design, bara några månader gammal. På lördagsmorgon upptäcktes stölden av mannen i familjen.

– Allt på fronten var borta. En personlig registreringskylt, skylthållare, led-rampen, led-hållaren, allt säger mannen som vill vara anonym.

Värdet på de stulna grejerna, samt reparation av bilens front, landar på cirka 25000. Bilen var fullförsäkrad så någon stor ekonomisk smäll handlar det inte om.

– Men jag vill lyfta fram situationen i glesbygd. Det fanns klockrena fotspår och bilspår på platsen men när jag ringde polisen sa de att en stöld av extraljus inte var något prioriterat ärende och att de inte skickar någon patrull. Jag har gjort efterforskningar och kommit fram till vissa slutsatser, säger han.

Mannen och hans familj var inte ensamma om att bli bestulna på extraljus. Polisen har fått in anmälningar om en liknande stöld samma natt i centrala Funäsdalen samt från Bruksvallarna, natten mot söndagen.

– Det är sannolikt samma gärningsmän, säger Per Thelin förundersökningsledare som berättar att polisen har fått in uppgifter om en misstänkt bil som rört sig i området. Han efterlyser fler tips från allmänheten.

– Om det är någon som sett någon med en ryggsäck eller en verktygslåda bredvid bilarna eller något annat misstänkt så får man gärna hör av sig.

Mannen i Hamra fick rådet att ta bilder på spåren och skicka in till polisen vilket han gjort. Han säger att han har förståelse för polisens situation, att med få poliser i tjänst är det inte aktuellt att skicka en patrull 20 mil enkel resa för en stöld en lördag.

– Men man känner sig maktlös. Man måste kunna känna sig trygg även i glesbygd. Förut har det varit som att om man lämnar tusen spänn på marken på ett sådant här ställe, så kommer någon att plocka upp pengarna och ta reda på vem de tillhör. Den känslan är borta nu.