Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fräcka tjuvar stal 12 ton kabel

En kupp av det fräckare slaget inträffade i Strömsund förra veckan. Tjuvar stal 12 ton aluminiumtråd med hjälp av stulen traktor.
– Vi har inga spår efter förövarna, säger Per Thelin på polisen.

Mellan torsdag och måndag stod fiberutbyggnaden stilla å en plats utanför Strömsund. Då passade tjuvar på att stjäla 12 ton aluminiumkabel som låg upplindad i ett antal rullar på platsen.

Med hjälp av en egen lastbil och en traktor de stal från ett näraliggande bygge lyckades tjuvarna lasta och smita iväg med det otympliga stöldgodset utan att lämna ett enda spår efter sig.

Kabelns värde uppskattas till cirka en halv miljon kronor enligt fiberföretaget och Per Thelin på polismyndigheten i Jämtland vädjar till allmänheten om hjälp att lägga pusslet som kan hjälpa dem att identifiera tjuvarna.

– Det ligger lite på sidan om det här och man råkar inte hamna där av en slump så det är utan tvekan välplanerat. Men vi har än så länge inga spår efter förövarna eller misstankar om vem som kan ha gjort det, säger han.

Det är andra gången som företaget drabbas av större kabelstölder i Strömsunds kommun.