Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fräckt påstående att SD värnar om arbetarna

Det är väldigt fräckt och ohederligt av Mattias Karlsson (SD) och Sven-Olof Sällström (SD) att påstå att de värnar om arbetarnas situation, då de tillsammans med de övriga borgerliga partierna har röstat emot förslag på förbättringar för våra löntagare.

Sverigedemokraterna har röstat emot att begränsa staplandet av visstidsanställningar, så att vi arbetare tvingas fortsätta med otrygga anställningar. När vi ska gå till banken och låna pengar får vi ett nej för att vi inte ses som en säker kund, och när vi ska skaffa en hyresrätt krävs en borgenär.

Man har röstat emot en nedläggning av fas 3, där man inte får en riktig lön eller har rätt till semester, och där arbetsuppgifternas främsta kännetecken är att vi inte behövs. Ändamålet är att sysselsätta människor och avskräcka oss övriga från att bli arbetslösa.

SD har röstat emot att införa en nollvision mot dödsolyckor i arbetslivet, trots att otaligt många människor mister sina liv i arbetet varje år. Där varje dödsfall lämnar en familj i sorg.

Man har röstat emot att heltidsarbete ska vara en rättighet, vilket är speciellt viktigt för våra kvinnor som arbetar inom bland annat hälso- och sjukvården där deltid fortfarande är norm.

Man har röstat emot rätten för våldsutsatta kvinnor att söka sig till en kvinnojour.

SD har röstat emot förslag att pension inte ska beskattas hårdare än lön. Detta trots att pension är en uppskjuten lön.

Mot förslag att återinföra skatteavdrag för medlemskap i fackförening och a-kassa, trots att arbetsgivarna fortfarande får göra avdrag för medlemskap i sin förening.

SD:s representanter har vid flera tillfällen agerat helt emot arbetarnas bästa. Förre riksdagsledamoten Thoralf Alfsson har vid ett flertal tillfällen propagerat för att utländska arbetare ska ha sämre betalt, en politik som leder till osund konkurrens på vår arbetsmarknad, i stället för att kräva att svenska kollektivavtal ska gälla på svensk arbetsmarknad för alla som är verksamma här.

Man har skapat en situation där arbetare ställs emot arbetare och en risk för att våra löner pressas ner i förlängningen.

Det är väldigt oroväckande att en ickefråga har blivit den som dominerat valet mest. Man beskyller invandrarna för alla samhällsproblem i stället för att belysa det verkliga problemet.

Att det saknas resurser till välfärden är inte invandrarens fel, det handlar om att den borgerliga alliansen, tillsammans med SD, sänkt skatten med 140 miljarder, pengar som ska gå till att finansiera vår gemensamma välfärd.

Vi har ett större produktionsöverskott, nästan dubbelt så stort som på 1980-talet. Vi skulle kunna ha betydligt fler lärare och barnskötare i skolan och fler undersköterskor i vården.

Problemet ligger i hur pengarna har fördelats mellan fattiga och rika, mellan storstad och glesbygd. Där ligger det verkliga problemet i samhället.

Kjell Berg

Kommunal Ragunda

Roger Kristoffersson

IF Metall Mellersta Norrland

Ted Persson

Byggnads Mellan Norrland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel