Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frågade efter nålar – stal hörlurar

Fängelse i en månad. Det väntar nu en 18-årig man som blev upptäckt när han försökte stjäla mobiltillbehör på en butik i Östersunds centrum.

Stöldförsöket gjordes i början av november. 18-åringen gick på butiken tillsammans med tre kamrater. Under rättegången sade 18-åringen att han skulle köpa synålar. Det var också vad han sade till en i butikspersonalen som hjälpte honom med att hitta nålar. En stund senare märkte personalen att en hylla med mobiltillbehör var tom och man fattade misstankar att det var 18-åringen och hans sällskap som stulit varorna.

När ordningsvakt under viss tumult stoppade 18-åringen och öppnade hans ryggsäck hittades hörlurar, kablar och laddare för närmare 4 000 kronor.

Tingsrätten finner 18-åringen skyldig till försök till stöld. Han har dömts för stöld flera gånger samt för bland annat narkotikabrott. Så sent som i september blev han frigiven från ett fängelsestraff.

Eftersom han så snart återfallit i kriminalitet bedömer tingsrätten att fängelse är rätt påföljd. Då mannen är relativt ung sänker rätten fängelsetiden från två till en månad.

Läs fler nyheter:

Hälsocentraler i Östersund har tagit olika betalt för vaccinering – patient: ”Regionen ska stå till svars”

Här ska 86 nya lägenheter byggas för äldre

 Sjukvårdens penningkris: "Vi måste få ordning på det vi gör och det har vi inte ännu"

...

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-ap