Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frågan om nya köpcentrum utreds vidare

Som väntat återremitterades frågan om försäljning av kommunal mark på torsdagens kommunfullmäktige.

– Det är bra att vi får respit för att föra dialog med politikerna, sa ordförande för Östersund Handel Annette Lindow.

På kommunfullmäktiges inledande frågestund för allmänheten lämnade representanter för Östersund Handel över en protestlista till politikerna. Ganska precis 5 600 kunder har skrivit under listan mot nya köpcentrum i Lillänge som under några dagars tid legat framme i centrumbutikerna.

– Det har varit ett jätteintresse från kunderna för att skriva under listan mot ytterligare utbyggnad, berättade Peter Martinek före mötet.

Efter vissa inledande frågetecken om det över huvud taget var juridiskt möjligt att återremittera frågan om en försäljning av två kommunala tomter i Lillänge för etablering av nya köpcenter, beslutade fullmäktige till slut att ha ärendet kvar på dagordningen.

Och trots att kommunalrådet AnnSofie Andersson vädjade till fullmäktiges ledamöter om att spara debatten till nästa tillfälle föregicks det väntade beslutet av en lång diskussion.

Som väntat beslutade kommunfullmäktige att återremittera frågan för att komplettera den med en bättre samhällsekonomisk konsekvensanalys.