Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fram för lagad mat på ort och ställe

Vid kommunfullmäktiges möte 25 februari provåt hela skaran av ledamöter Sala-mat. Avsaknad av positiv smakupplevelse var väntad, själv har jag intagit liknande mat under tio års arbete i Norge som sannolikt resulterade i en hjärtinfarkt och byte av fyra kranskärl. Jag kan förmoda att närapå alla i de övriga partierna (ej Rättvis demokrati) kommer med övermaga lovord över Sala-maten.

Vi från Rd, har gått med i matupproret där allt fler kändisar amsluter sig. I nummer sex (februari 2009) finns ett stort reportage i tidningen Land där bland annat Ånge, Brismarksgården i Hoting och tre stiftelseboenden i Göteborg fått pris just för den goda maten som i deras fall lagas på stället. Detta bör vi ta efter också i Strömsunds kommun.

Rd har kämpat och påtalat detta ända sedan partiets start. Trots påstötningar via medborgarfrågor ställda till Karin Stierna om bland annat näringsvärden, bemödar hon sig inte svara frågeställaren. Det är en skam för hela politikerkåren att detta får fortsätta. I synnerhet som det även finns planer från förra kommunchefen om utökning till i stort sett hela kommunen. Det är nu dags att säga ifrån till de styrande – fram för lagad mat på ort och ställe. Vi vädjar till medborgare och väljare: Hjälp till med införandet av värdig mat till våra äldre och andra inblandade i förfallet.

(Rd)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel