Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framgångar för Storsjökatter

Det är mycket som ska stämma när katter gör upp om stortitlarna på utställning. Johanna Nilssons IC S*Aniratax Ice Ice baby och S*Aniratax Gold Rush har rätt klös.

Johanna är ledamot i den lokala kattklubben, Storsjökatten. Hon har nyligen tagit upp utställandet av de egna katterna igen efter två års uppehåll. Det har gått bra också för andra av de mellan 70 och 80 medlemmarna. Och intresset för kattklubben är stort.

– Många kattklubbar tappade medlemmar efter finanskrisen men vi har hållit en jämn ström. Vi blev också årets kattklubb 2011.

Alla typer av katter är välkomna i klubben och Johanna hoppas att fler ska upptäcka tjusningen med katter.

Hennes egna katter är av typen Europé. En kattras som hon känner ofta glöms bort eller inte får den uppmärksamhet den förtjänar. Mycket på grund av att kattens kännetecken är just att den inte har några utmärkande karaktärsdrag.

I dag har hon fyra katter hemma och två ute på foder. Johanna kom ganska tidigt fram till att det var roligt att ställa ut. 2008 var kulmen, då reste hon runt under mellan 10 och 20 utställningshelger per år. Men 2011 kom en dipp. Varken hon själv eller hennes katter verkade kunna hålla intresset uppe. Det har tagit två år, men nu är vinnarlusten tillbaka.

Katterna Ice Ice baby med vardagsnamnet Icy och Gold Rush som på hemmaplan kallas Gordon deltog nyligen i en utställningstävling som arrangerades av Européringen, specifikt för kattypen Européer. Både Icy och Gordon blev domarens bästa europé hos respektive domare. När de senare möttes i panelen tillsammans med två andra européer fick Gordon samtliga röster och blev därmed bästa europé i landet totalt.

Storsjökatten anordnar också egna utställningar där alla typer av katter är välkomna även där poängterar Johanna. Något som hon hoppas på ska öka intresset för katter och utställningar. Katter ger så mycket menar hon.

– De ger villkorslös kärlek och de finns alltid där oavsett vilken sinnestämning du har.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.