Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framtidsfrågor diskuterades under temadag

Samspel, tillväxt och framtid var ledorden när representanter för näringsliv, skola och kommun träffades. I stort sett var alla eniga om vad som krävs för en ljus framtid i Härjedalen, men ingen tydlig väg stakades ut.

I början av året hölls en första träff på temat och nu bjöd Arena för entreprenörskap och Företagarna, in till en uppföljning.

– Jag är väldigt nöjd med uppslutningen, säger Gun-Lis Bergman, projektledare Arena Härjedalen, som tycker att en hel del matnyttigt hann avhandlas.

Mest handlade diskussionerna kring samarbetet mellan skola och näringsliv som alla var eniga om kunde bli bättre.

– Framför allt är det kontinuitet som är viktigt i samarbetet mellan skola och näringsliv. Vi har haft många träffar under året och ofta har det känts väldigt bra, men ändå har det runnit ut i sanden.

– Nu handlar det inte bara om skola och näringsliv, det finns även ett politiskt ansvar, påpekade Åke Rydén.

– Vi är snart bara 10 000 personer kvar i Härjedalen, det krävs att politikerna börjar ta det här på allvar, kommenterade Rydén.

Kommunchefen Inger Lagerquist räknar med att flera av idéerna som kom fram under dagen även ska gå till handling.

– Jag har läst igenom visionsarbetet inför 2015 och det finns väldigt många bra tankar där. Det jobbades väldigt hårt under 2004 och 2005, men sedan tappades det fart. Det jag saknar är en resultatfokusering där det går att mäta saker med konkreta mål.

– De saker som vi tagit upp i dag ska inte bara bli ord, utan även handling. Bra forum för att få till handlingsplaner är Näringslivsrådet och Arbetsmarknadsrådet, menade Lagerquist som har representanter från kommun, politik och näringsliv i dessa råd.

Eftersom projektet Arena för entreprenörskap avslutas vid årsskiftet så kommer inte några fler diskussionsdagar att hållas i just denna form och därför sattes ingen ny tidpunkt för utvärdering.