Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från arbetslöshet till kostym och firmabil

Hans kreativa Blocketannons resulterade i hundratals jobberbjudanden.

Nu har Nils Jangen fått ett fast jobb - som projektledare på ett it-företag.

– Jag gick från arbetslöshet till firmabil och kostym, säger han.

För några månader sedan var Nils Jangen en arbetslös 28-åring i Sundsvall som febrilt försökte få en anställningsintervju.

Den omtalade bilannonsen på Blocket förändrade det mesta. Annonsen spred sig som en löpeld på Facebook och Dagbladet skrev som första tidning om mannen bakom annonsen. Sedan rullade det på.

– Journalister från Hong kong, Kanada och USA hörde av sig. Jobbannonsen översattes till hur många språk som helst och sedan spred den sig över hela världen.

Nils Jangen fick över 200 jobberbjudanden och valde ett vikariat på en motortidning. Förlaget hade inte möjlighet att erbjuda honom en anställning, men nu har Nils Jangen fått en fast anställning på ett it-företag, som projektledare för ett infrastrukturprojekt.

– Jag är fortfarande i en upplärningsfas, men de verkar nöjda med mig.

Bor du i Stockholm nu?

– Nja, jag veckopendlar till Sundsvall där min flickvän bor och studerar. Det är ett jäkla flängande.

Tycker du fortfarande att arbetsmarknaden i Sundsvall är stendöd?

– Jag har ju fortsatt att snegla på jobb i Sundsvall. Men det kom nog inte ett enda erbjudande från Sundsvall. Det verkar inte vara något direkt tryck om man säger så.

Artikeln kommer från dagbladet.se.

Anna-Maria Wiklund
060-66 35 55
anna-maria.wiklund@dagbladet.se