Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från bänken till bragdhjälte – Björnsson har växt mellan stolparna

Efter en anonym tillvaro på bänken har Haraldur Björnsson klivit fram som en av de viktigaste ÖFK-spelarna i de senaste matcherna. Nu toppar islänningen målvaktsligan i superettan.
– Jag känner mig tryggare och bättre för varje minut jag spelar, säger Björnsson.

Matchen mot Ängelholm 13 september var den första från start för Björnsson i årets superetta. Efter att ha stängt igen målet i den matchen har Graham Potters förtroende för den 26-årige islänningen växt.

Nu toppar han dessutom målvaktsligan i superettan med bara två insläppta mål på sina fem matcher, där han räddat 86 procent av skotten. Han har dessutom tre hållna nollor på sina fem matcher från start.

– Både jag och Aly (Keita) tränar knallhårt, men jag måste spela matcher för att kunna göra det riktigt bra. Matchen mot Söderhamn i cupen var min första på fyra månader. Det blev en bra uppvärmning, säger Björnsson.

– Nu känner jag mig tryggare och bättre för varje minut jag spelar och jag har bra försvarsspelare framför som gör det lättare. Det var en viss stress att komma in i ett så bra lag, men alla har tagit emot mig jättebra, säger Björnsson, som anlände till Östersund under förra sommaren.

Sporten når målvakten när han precis satt sig för att göra läxan han fått skickat till sig – att analysera gårdagens match. En match som sitter kvar i kroppen, både från spelet och från resan hem.

– Det är nio dagar till nästa match nu, så det är ingen fara. Det är inte lätt att sova på bussen när vi är så många, men att veta att vi har sex poäng ner till Sirius gjorde resan lättare.

När de anlände hem på söndagsmorgonen märktes intresset för laget direkt vid ankomsten.

– Personalen på hotellet där vi åt frukost gratulerade oss direkt. Man känner att det blir ett större och större intresse för oss i staden.

Stannar till och med folk dig för att ta selfies med dig på gatan?

– Nej, vi har Jamie Hopcutt som tar den rollen, säger "Harry" med ett skratt.

Nu ser han fram emot de avslutande två matcherna där målsättningen är given.

– Att vara tvåa är bra, men vi vill vinna serien. Det blir stort att få avsluta hemma. Vi hoppas på en slutsåld arena och en publikfest, säger Björnsson.

Läs mer: Björnsson om ÖFK:s seger mot Jönköping: "Alla var grymma"

Bragdseger i Jönköping - nu är allsvenskan nära!

Potter: " Jag kan inte nog berömma spelarna"