Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från Instagram till egen butik

Efter att ha gjort illustrationer och grafisk design under fler år öppnar nu Karin Ohlsson webbutik på sin sajt BahKadisch.

Det började med att Karin Ohlsson statade ett Instagramkonto där hon lade upp bilder på koppar och fat som hon hade ritat på.

– Det var många som undrade var man kunde köpa sakerna. Så jag tänkte att det var enklast att starta en butik.

Karin Ohlsson, som kommer från Östersund, arbetar som AD på en reklambyrå i Stockholm. Illustrationer har hon sysslat med dagligen i sex år.

– Jag har alltid varit en sådan som ritar. För några år sedan började jag illustrera mer "på riktigt" och inte bara rita när jag pratade i telefon.

Det förekommer ofta skäggiga män i dina bilder. Hur kommer det sig?

– Jag har länge ritat "fula gubbar", som min mamma kallar dem. Sedan växte skägget fram. Jag jobbar på Södermalm och är omgiven av män med skägg hela tiden.

– Det är roligt att rita skägg och det finns så många olika skäggfrisyrer. Det är många som gillar skägg.

22 oktober är det tänkt att webbutiken på BahKadisch.se ska dra i gång.

– Jag har fått indikationer på att det finns människor som vill köpa det jag gör. Det ska bli kul att se om det funkar. Drömscenariot är så klart att det skulle kunna gå att jobba med mina egna projekt på heltid, men just nu ser jag det mer som en kul grej.