Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från skidåkning till Gregoriemarknad – här är flera sportlovstips

Den här veckan är det sportlov för skolorna i Östersund och precis som namnet antyder är det ett lov då man ska aktivera sig.

som lockar under sportlovet har både Gustavsbergsbacken och Litsbacken utökade öppettider för liftarna. Om det känns tryggare att åka skidor på längden är spåren i Östersund upplysta från skymningen och fram till klockan tio på kvällen. Elljusspår finns på Östersunds skidstadion, Spikbodarna, Torvalla, Brunflo, Frösön, Lit och Lugnvik. För lite lekfullare skidåkning finns Frösö skidlek. Där kan barnen bland annat prova på skidskytte och gå en trollstig.

det en mängd med aktiviteter för barn och vuxna, med Storsjöodjurstema. Varje hel timme är det barnvisningar i utställningen om Storsjöodjuret och i Rentzhogsalen är det filmvisningar om dem som sett något de inte kan förklara. Utomhus kan du bland annat prova på att skulptera i is eller skapa ett eget Storsjöodjur i konstateljén. Det finns möjlighet att prova på isbowling och bordscurling. Eller varför inte bygga snöborgar och åka vedkälke? Vinterparken och Medvinden erbjuder aktiviteter som häst och släde, vinterbad, stjärnskådning på spark, parkorientering, ponnyridning och hundspann. För exakta tider och priser kolla vinterparkens hemsida. Det finns även skridskopark, igloo, klätterberg, snöborg och möjlighet att bygga snögrotta.

aktiviteter finns det utställningar att se. På Jamtli finns ”Upptäck jorden”, ”Skapa din egen historia” och ”Slöjd mellan himmel och jord”, där man även får prova på olika slöjdtekniker. Fram till fjärde mars kan man se Robert Henrikssons badbilder mellan 18–21 i Badhusparken och från 5 mars kan du gå på ”Upplev: kärlek”, med filmvisningar och kärlekssagor på Folkets Hus. Teaterföreställningen Önskebrunnen visas för barn i åldern fyra till sex år på Jamtli.

sugna på äventyr kan åka till Boda Borg och utmana varandra. De har öppet hela veckan och nu lagom till sportlovet har en ny bana öppnat som är en tuff klättringsutmaning. Sportlovsveckan avslutas med Gregoriemarknaden, med nästan 200 knallar och upplevelser för alla.