Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från Tandsbyn till Big brother till youtube-stjärna: "Jag ville bli någon som andra kände igen"

Hon arbetade på en skönhetssalong i Östersund, sökte till Big brother och kom också med i tv-programmet 2012. Där fann hon kärleken till Marcelo Peña. Nu är Annica Englund skönhetsbloggare och youtuber. I ett nytt klipp på sin youtube-kanal berättar hon om vad det egentligen var hon sökte sig från när hon lämnade Jämtland. Vi har pratat med Annica Englund om vad som lockar med kändisskapet.

Varför lämnade du Östersund?

– Anledningen till att jag lämnade Östersund var bland annat för att jag inte tyckte att det hände så mycket där. Jag kände mig ganska begränsad till att göra saker, som till exempel att resa. Skulle man utomlands behövde man planera så mycket och eventuellt åka till en annan ort för att ta ett plan. Jag kände även inte att det fanns några möjligheter att göra karriär i Östersund, plus att jag ville lämna mitt förhållande och "liv" som jag hade där. Jag kände att skulle jag stanna kvar skulle jag sluta som många av mina bekanta: skaffa barn och hus. Det är absolut inget fel med det, men det var inte riktigt det jag ville.

Vad sökte du i Big brother?

– Jag ska vara ärlig och säga att jag ville bli någon som andra kände igen, jag ville få uppmärksamheten. Jag hade följt Big Brother i så många år och älskade det formatet och kände att detta var för mig. Jag ville också spåra ur litegrann och släppa på tyglarna lite. Jag visste även att många som varit med lyckats bra efteråt. Jag såg Big brother som en språngbräda för mig att komma från Östersund.

Vad menar du med att du ville bli ”b-kändis”?

– B-kändis... ja alltså: jag ville bli igenkänd. Jag tyckte att det var häftigt och sedan fanns det en hel del fördelar med det. Då var jag 21 år gammal och tänkte inte alls i samma banor som jag gör idag, men där och då var det för att jag kände att jag ville ha någon slags bekräftelse.

Hur mycket av ditt gamla liv ville du lämna kontra staden Östersund?

– Jag hade inget bra förhållande, vi var inte rätt för varandra och jag blev otroligt sårad. Men jag var ung och osäker och kände en skam att jag vågade inte lämna det förhållandet. Men när jag fick den här möjligheten så kände jag bara att "tar jag den här chansen så kommer jag aldrig mer tillbaka till detta" så det var därför jag åkte. Jag tycker Östersund är en mysig stad och jag har otroligt många minnen där. Även familjen finns där men det är inget ställe jag vill bosätta mig i eftersom jag ständigt söker nya äventyr och möjligheter. Jag vill inte känna mig begränsad.

Vad finns i ditt liv nu som inte fanns då?

– Det som finns i mitt liv idag är fart och fläkt. Självklart är det för- och nackdelar med det också, men jag älskar mitt liv. De möjligheterna jag har idag är jag så jäkla tacksam över. De upplevelser jag varit med om skulle jag nog aldrig fått göra om jag inte satt mig på det där planet till Stockholm och Big brother. Jag reser minst varannan månad, jag kan unna mig dyra saker utan att känna att det svider i plånboken. Jag får träffa otroligt spännande och framgångsrika människor som jag inspireras av. Jag har en fantastisk sambo som ställer upp vad det än gäller och han får mig att bli en bättre människa samtidigt som han blir glad för min skull när det går bra. Han är stabil, jordnära och det finns inget ont i Marcelo. Alltså jag älskar verkligen mitt liv!

Varför tror du att du mår bättre någon annanstans än i Jämtland?

– Varför jag mår bättre är för att här finns det mer möjligheter. Jag har även arbetat hårt för att driva mina företag vilket gör att jag även är min egna chef, det finns inget som begränsar mig. Så länge det finns internet kan jag vara var som helst i hela världen och den känslan är fantastisk!

Vad är lycka för dig?

– Lycka för mig är frihet.

Hur ser du på Östersund idag?

– Östersund idag ser inte alls ut som när jag lämnade det. Jag tycker att det är så trist att många butiker stängs, evenemang blir allt mindre och det känns lite som att staden går i konkurs. Mycket beror såklart på näthandeln och att många som jag kanske söker lyckan på annat håll. Men jag är så glad över att jag ändå växte upp där för att skulle jag ändra på något i mitt liv så hade det kanske inte sett ut som det gör idag. Sedan har vi norrlänningar bra rykte, alla gillar oss och jag känner mig alltid stolt när jag berättar att jag kommer från Östersund!

Är det inte en fördom att småstad och landsbygd är "döda"?

– Det kanske är en fördom men när jag kommer tillbaka till Östersund så märker jag ju att det är skillnad från förr.

Vad betyder Tandsbyn för dig?

– Tandsbyn är en by som jag älskar. Alltså jag har så många minnen där ifrån så Tandsbyn är verkligen mitt smultronställe. Dit åker jag för att lämna mitt hektiska liv för en stund och landa lite. Äta riktigt gott, strunta i vad man har på sig, känna lugnet, mysa med familjen och bara vara.

Blev livet som b-kändis vad du förväntat dig?

– Haha! Det blev mycket bättre än vad jag någonsin hade förväntat mig.

Varför sökte fler till Paradise hotel än till lärarutbildningar i Sverige förra året, tror du? Vad är det med dokusåpor som lockar så många?

– Jag tror att anledningen till det är för att folk vill kunna tjäna pengar på sådant som är roligt. Tycker man att det är roligt att festa eller resa och man kan tjäna pengar på det så är det nog inte många som tackar nej till det. Det är också ett sätt att "lyckas snabbt" och få in en hel del pengar på kort tid.

Vad ger det dig att vara känd för andra?

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte behövde bekräftelse men jag tycker också om att kunna ha den makten jag har att kunna påverka. Påverka till en hel del bra saker. Jag är väldigt öppen med att jag inte dricker alkohol längre utan kan ha kul på fester utan det. Det verkar som att många offentliga personer går i samma spår och jag tycker det ändå är en bra sak då många kanske ger det en chans och också slutar att dricka. Jag ärväldigt öppen med att jag har problem med ångest och det är något som jag dragits med i snart 10 år. Och många är så tacksamma och glada över att jag varit så öppen med det och att det inte är något man ska skämmas över.

Se Annica själv berätta om att vilja bli b-kändis:

"Bonde söker fru": Hästbonden Jennifer valde Charlie Guldvinge

Annica Olsson från Hallen söker kärleken i Bachelor

Bonde–Pers kärlekssaga tog slut

PLUS: Då var hon och Kissie i bloggtoppen – nu berättar Isabelle om tiden i Östersund: "Jag blev utfryst av en hel stad"