Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frankrike blir mixedfavoriter

Frankrike får bära favoritskapet i den mixedstafett som startar halv fyra på Östersunds skidskyttestadion. Bröderna Simon och Martin Fourcade avslutar för Frankrike – två jättestarka kort.

Annars ställer Norge ett intressant lag på benen. Inte alls de bästa skidskyttarna som kommer till start, men både Synnöve Solemdal och Tiril Eckhoff är pålitliga kort på damsidan. Laget kompletteras med Vetle Christiansen och Lars Helge Birkeland.

Finland har knappast någon chans i stafetten totalt, men laget kan mycket väl ta ledningen, då Kaisa Mäkäräinen kör första sträckan.

Det svenska laget togs ut på lördagen och ser ut som följer: Elisabeth Högberg, Mona Brorsson, Tobias Arwidson och Fredrik Lindström.

Första sträckan: Sveriges starttjej Elisabeth Högberg sköt fullt i det liggande skyttet men fick ta till extraskott för att lösa det stående skyttet. Hon växlade till Mona Brorsson som 12:e lag, 42 sekunder bakom ledande Finland. Första sträckans skuffelse var Norge, som växlade som 21:a av 23 lag efter uselt skytte.

Andra sträckan: Många lag hade problem med skyttet och tappade tid. Vitryssland, Italien och Ryssland öppnade upp en liten lucka till övriga lag medan Sverige och Mona Brorsson låg kvar mitt i fältet. Sverige växlade som 11:e lag, 53 sekunder bakom ledningen.

Tredje sträckan: Snabbskytten Tobias Arwidson tog över, men han hade svårt att lyfta Sverige från mittfältet i mixstafetten. Sverige går ut som 13:e lag på slutsträckan. I toppen är det Tjeckien precis före Slovenien inför slutsträckan. Norge har kört upp sig till sjätte plats efter katastrofstarten och Frankrike går ut som åtta.

Sista sträckan: I täten ändrades positionerna snabbt och segern kom att stå mellan Frankrike, Norge och Tyskland. De tre lagen kom in jämsides på stadion, men franske stjärnan Martin Fourcade gick inte att slå. Fredrik Lindström körde upp Sverige på slutsträckan till en slutlig tionde plats, knappa minuten efter Frankrike.