Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fransisco erkände knarkförsäljning

Jan "Fransisco" Bengtsson erkänner att han hanterat 15 000 tabletter av ett narkotikaklassat läkemedel och att han även sålt 10 000 av dessa.

Det framkom vid onsdagens rättegång vid Stockholms tingsrätt där Bengtsson, mångårig trummis i Lars Vegas Trio, stod åtalad för grovt narkotikabrott.

Däremot förnekar han kännedom om de tömda förpackningar till ytterligare 27 000 tabletter som påträffades i hans bostad i höstas, de måste ha hanterats av någon annan, menade han nu.

Stockholms tingsrätt beslöt efter enskild överläggning att försätta Bengtsson på fri fot, detta sedan han suttit häktad sedan början av mars, ett beslut som betraktas som en klar framgång av försvararen advokat Martin Persson:

– Det innebär rimligen att han inte kommer att dömas för grovt narkotikabrott, utan enbart för den mindre mängd som han nu erkände, säger Persson.

Åklagaren Olof Calmvik yrkade för sin del på att Bengtsson ska dömas till minst två års fängelse för grovt brott, men menar att även den mängd som den åtalade nu erkände kan medföra ett års fängelse:

– Men det kan förstås även leda till annan påföljd som inte är fängelse, det är svårt att sia om, säger han.

De var i höstas polisen i samband med ett annat ärende besökte Bengtssons bostad i Stockholm och då påträffade både amfetamin och ecstasy, samt 5 000 oöppnade tabletter och en soppåse med tömda förpackningar till ytterligare 37 000 tabletter av ett narkotikaklassat läkemedel.

– Han har medgivit befattning med en mindre mängd tabletter, men har fortsatt förneka grovt narkotikabrott, säger advokat Martin Persson.

Åklagaren hävdar för sin del att Bengtsson rimligen hanterat hela mängden och tror inte på förklaringen att någon annan lämnat tomma kartonger i bostaden.

Dom meddelas om en vecka. ÖP har på olika sätt sökt Jan Bengtsson för kommentarer, men har inte lyckats nå honom.