Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredagsmys med pungsång

En uppställning …komiker som vet att ta vara på en taggad publik bäddar för succé.

Det är med ett fullmatat turnépaket som Mårten Andersson tagit ut sitt Raw comedy club på vägarna och i Östersund möttes de av en teater fullsatt av publik som ångade av förväntan. Showen hinner knappt börja innan publiken formligen vrålar av skratt, och kvällens värd Mårten Andersson fattar snabbt att både han och de andra komikerna har det bra krattat inför kvällen.

När Thomas Järvheden som första man intar scenen, tycker jag att showen redan når många av sina höjdpunkter. Dels under Järvhedens pung-fokuserade komik och sång – men kanske framför allt under hans Björn Gustafson-imitation och fantasierna kring Alfons Åbergs tonår.

Kvällens enda kvinna, Gabriella Francis, skämtar om könsbehåring och fördelar med att annonsera ut sig själv på Blocket – som en bil – med orden "0 till 69 på två drinkar".

Andersson står själv för några av kvällens riktiga höjdpunkter – och åt Özz Nüjen skrattar publiken hejvilt innan han ens öppnat munnen. Även han står för stabila insatser.

Från varje artist staplas bra skämt på varann, men jämfört med förra helgens "En skam för Sverige" saknas visst djup.

Undertecknad missade kvällens sista nummer på grund av pressläggning.

-------------------------------------------

Recension: RAW comedy på turné med Mårten Andersson, Messiah Hellberg, Thomas Järvheden, Gabriella Francis (US), Özz Nüjen och Martin Beyer-Olsen (NO)

Storsjöteatern, fredag kväll

Betyg: 4/5