Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Freddie Magnusson satsar på Camaro Cup

Efter att ha vunnit Volvo Original och även blivit SSK-­mästare 2008 satsar Freddie Magnusson på en helt ny utmaning i år.
Han kör Camaro Cup.

Annons

Den 22-årige jämten kommer att köra för den fyrfaldige Camaro Cup-mästaren Ole Martin Lindum från Norge.

– Det är en bra chans jag får, Ole Martin är en av de bästa förarna i serien och det ska bli riktigt intressant att få vara delaktig i hans team, säger Freddie Magnusson.

– Att sätta sig i en bil med 420 hästkrafter, 600 newtonmeter i vridmoment och bakhjulsdrift blir en utmaning i sig, Volvon hade bara 170 hästar och framhjulsdrift.

Inom banracing har Freddie kört två år inom Formel Ford, två år i Fyndbörsen, ett i JTCC och nu senast två år i Volvo Original. Det har blivit många segrar, bland annat totalseger i Formel Ford 2002 som 16-åring och nu senast i Volvo.

– Jag kommer att sikta högt redan första säsongen, men förare som Ole Martin, Brofalk och Kroken kan bli tuffa, säger Freddie Magnusson. (zport.se)