Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Freddie Magnusson satsar på Camaro Cup

Efter att ha vunnit Volvo Original och även blivit SSK-­mästare 2008 satsar Freddie Magnusson på en helt ny utmaning i år.
Han kör Camaro Cup.

Den 22-årige jämten kommer att köra för den fyrfaldige Camaro Cup-mästaren Ole Martin Lindum från Norge.

– Det är en bra chans jag får, Ole Martin är en av de bästa förarna i serien och det ska bli riktigt intressant att få vara delaktig i hans team, säger Freddie Magnusson.

– Att sätta sig i en bil med 420 hästkrafter, 600 newtonmeter i vridmoment och bakhjulsdrift blir en utmaning i sig, Volvon hade bara 170 hästar och framhjulsdrift.

Inom banracing har Freddie kört två år inom Formel Ford, två år i Fyndbörsen, ett i JTCC och nu senast två år i Volvo Original. Det har blivit många segrar, bland annat totalseger i Formel Ford 2002 som 16-åring och nu senast i Volvo.

– Jag kommer att sikta högt redan första säsongen, men förare som Ole Martin, Brofalk och Kroken kan bli tuffa, säger Freddie Magnusson. (zport.se)