Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Freddies mardröm – krasch i testet

Det som inte fick hända, hände. Med drygt tio minuter kvar av testkörningen kraschade hemmahoppet Freddie Magnusson i hög fart.

– Det gick ganska fort allting, berättar Freddie.

Annons

Freddie Magnusson visar upp ett stort rött märke vid revbenstrakten när sporten når honom i hans tält. Han är märkbart tagen, men ändå lugn. Några meter ifrån honom står bilen – totalkvaddad. Det var vid högersvängen strax innan raksträckan som olyckan var framme.

– Jag hade allmänt bra flyt kände jag, jag hade precis lagt i fyran och det gick i drygt 200 kilometer i timmen. Då är det en kille på höger sida som fått problem med bilen.

– Jag var helt säker på att han skulle svänga av till höger för det är det normala, men han släppte förbi den kille som jag höll på att jaga ifatt, sen vek han bara ut i banan... och där kom jag, berättar Freddie.

Smällen var oundviklig och kraftig. Efter att först slagit ihop med Mikael Eklund i motståndarbilen hamnade Freddie i betongsuggorna. Och där hade det kunnat sluta illa.

– Jag flög och höll nästan att lägga mig på sidan, men jag landade i muren.

Freddie Magnusson har haft en mardrömssäsong hittills. För drygt en månad sen började bilen brinna och det har lagts ner många timmars arbete för att få den startredo för Airport race

– Det ska bli en dröm, sa han inför tävlingen. Nu hann tävlandet inte ens börja.

• Vad säger du om säsongen hittills?

– Ja... det kan inte gå så jävla mycket sämre. Man trodde att den här helgen skulle kunna gå bättre. Det kändes som att allt var på topp och jag hade allt under kontroll.

• Hur känns det att det här händer nu, på hemmaplan?

– Det är lite sådant man blir mest sur, less och besviken över. Jag tycker det är fruktansvärt för hela tävlingen också, för Airport race, för det är den sämsta start de kan få. Dels att en av deras hemmaförare kör av, sen att det blir en allvarlig olycka det första som händer.

Mikael Eklund, som var den som körde in i Freddie, var direkt ångerfull.

– Han sa bara "förlåt, förlåt, förlåt" och var helt knäckt. Han kunde nästan inte prata, berättar Freddie.

– Det är inte så mycket att göra åt, visst är man besviken.

Läs också: Freddie till start med ny bil