Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredric Magnusson kliver upp en racingklass

Tre gånger så stor motoreffekt, tre gånger så stora startfält, och troligen tre gånger så mycket uppmärksamhet.

Det mesta är nytt när Litskillen Fredric Magnusson kliver in i Camaro Cup.

– Körmässigt finns det inga likheter med den S40 jag körde i fjol, säger 23-åringen.

Fredric har under flera år sneglat på Camaro Cup och i fjol var det nära att han tog steget:

– Vi var i valet och kvalet men till slut bestämde vi oss för att köra ett år till i Volvoserien, tanken var att få till ett riktigt bra resultat och därigenom få ett bättre utgångsläge för att göra bytet till Camaro Cup.

Tror att vi kan konstatera att taktiken gick hem. Fredric sopade Volvo Orginalsegern efter bland annat fem raka loppvinster – dessutom blev han hela SSK-seriens totalmästare under 2008. Därmed var han inte längre ett helt okänt namn när han började sondera marknaden efter bilar att köra.

Ändå krävs det förstås en ganska helhjärtad egen ekonomisk insats för att ro hem en säsong i Camaro Cup.

– Det vanligaste är nog att man köper sig en bil, men vi hyr en av en norrman och ändå räknar vi med att vår säsong kommer att kosta drygt 300 000 kronor, säger Magnusson.

Kostar det så vill man förstås att det ska smaka, och det tror Fredric att det kan göra trots att det mesta är nytt.

– Bilarna är bakhjulsdrivna och har tre gånger så mycket hästkrafter som den framhjulsdrivna S40 jag körde i fjol, säger Magnusson.

Camaro Cup tävlar tillsammans med STCC-cirkusen vilket innebär att serien får en festlig inramning. I fredagens premiär på Mantorp kan det bli upp emot 20 000 åskådare och dessutom direktsänder Viasat Sport loppen.

– Det är minst 25 bilar i serien så jag får försöka vara lite realist och sikta på en topp tio-placering totalt. Men skulle det gå väldigt bra redan i helgen får man kanske tänka om, säger Magnusson.