Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredrick Federley bjuder in elever från Torsta till EU-parlamentet

Europaparlamentariker Fredrick Federley (C) har som ambition att träffa minst en skolklass varje år. På initiativ från Maria Söderberg (C), kommunalråd i Krokoms kommun, är det elever från Torsta som får besöka EU-parlamentet i år.

Tisdagen den 28 november reser Torstas sistaårselever till Bryssel för att besöka EU-parlamentet. I ett pressmeddelande skriver Torsta att förhoppningen är att eleverna ska ta med sig ”massor av kunskaper om hur EU-parlamentet fungerar och hur det kommer påverka deras kommande yrkesval som till exempel lantbrukare eller djurskötare”.

– Att besöka Bryssel och EU-parlamentet är en del av elevernas SO-utbildning. Med tanke på hur mycket av jordbruket som regleras av EU-lagstiftning, kommer det här att bli en väldigt nyttig erfarenhet för våra sistaårselever, skriver Per-Erik Nemby, rektor på Torsta Naturbruksgymnasium, i ett pressmeddelande.

– Det ska bli kul att välkomna eleverna från Torsta och berätta om vårt arbete här i EU, säger Fredrick Federley.

Mer läsning:

Dubbelt så många vill studera på Torsta Naturbruksgymnasium

Elever vid Torsta vann pris för affärsidé i Norge

Torstas skolmat kan få pris – nominerad till årets skolrestaurang 2017