Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Freidig avslutning på orienteringshelgen

303 startande i Loffelunken i Krokom och 33 lag i Älgjakten i Östersund.
Orienteringshelgen avslutades med rekordsiffror.
Och en freidig dubbelvinnare.

Nattlig parkorientering på fredagen, individuell tävling på lördagen och en avslutande stafett på söndagen – den orienteringstrippeln lockade rekordmassor till Östersund i helgen.

– Vi hade 343 anmälda och sen kom några färre till start, men det är nog rekord för oss ... och arrangemanget flöt på bra, säger Marcus Amren i Östersunds OK som arrangerade Loffelunken.

Rekord kunde även Frösö IF, som rattade Älgjakten, glädjas åt.

– Det är rekord och det beror väl på att vi lyckades locka ett tiotal lag från Sundsvall den här gången ... antalet startande lag från hemmaklubbarna och från Norge är ungefär lika många som vanligt, säger Sven Norrman.

Hur lyder framgångsreceptet?

– Det är väl hela den här helgen tillsammans som blir ett bra paket, med en individuell tävling på lördagen och en breddstafett på söndagen finns det nåt för alla. Och man ska heller inte glömma det faktum att vi bokat hela Storsjöbadet på lördagskväll.

– Det blir en trevlig helg helt enkelt, säger Norrman.

Några som direkt bekräftade Norrmans analys var Adrian Opheim, 16, och Oskar Spets Storhov, 15. Efter segern i Älgjakten med sitt lag Freidig 1 pratade de mest om det trevliga umgänget under helgen.

– Vi brukar vara med den här helgen och för vår klubb är det i första hand en ungdomsresa, säger Oskar.

– Vi ställer upp med två ungdomslag och ett lag med vuxna, men vi har egentligen inga mål ... det är det sociala som är det viktigaste, säger Adrian.

– Men visst var det kul att vi fick en dubbelseger, säger Oskar.

För så var det – Freidigs båda ungdomslag toppade före Byåsen IL, även det ett ungdomsbaserat lag.

Bästa länslag i Älgjakten blev Östersunds OK 1 som blev femma.