Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frias från att ha förstört tält på Fäviken

En 27-årig man dömdes i tingsrätten för att ha sparkat en grill på ett tält på Fäviken. Böterna och skadeståndet var drygt 15 000 kronor. Nu frias mannen av hovrätten.

Annons

27-åringen var på Fäviken Game Fair förra året. På lördagskvällen märkte en man som satt i sitt tält att någon sparkade på något utanför. Han gick ut och såg att någon sparkat omkull en engångsgrill så att glödande kol landat på tältduken.

Ett vittne såg 27-åringen sparka grillen med avsikt. 27-åringen som var berusad kvällen ifråga sade i tingsrätten att han inte kunde minnas att han sparkat på något.

Tingsrätten fann att vittnet lämnat så tydliga uppgifter, att rätten fällde mannen för skadegörelse. 70 dagsböter á 180 kronor, alltså 12 600 kronor, plus skadestånd på 3 000 kronor för det förstörda tältet.

I hovrätten mindes 27-åringen nu att han hade snubblat och sparkat grillen. Vittnet sade sig inte vara säker på att 27-åringen sparkat och siktat på tältet.

I och med det finns inte grund för att fälla mannen för skadegörelse eftersom det ska gälla något som förstörs med vilja, enligt hovrätten som ogillar åtalet. 27-åringen frias alltså helt och slipper böter och skadestånd.