Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frias från att ha förstört tält på Fäviken

En 27-årig man dömdes i tingsrätten för att ha sparkat en grill på ett tält på Fäviken. Böterna och skadeståndet var drygt 15 000 kronor. Nu frias mannen av hovrätten.

27-åringen var på Fäviken Game Fair förra året. På lördagskvällen märkte en man som satt i sitt tält att någon sparkade på något utanför. Han gick ut och såg att någon sparkat omkull en engångsgrill så att glödande kol landat på tältduken.

Ett vittne såg 27-åringen sparka grillen med avsikt. 27-åringen som var berusad kvällen ifråga sade i tingsrätten att han inte kunde minnas att han sparkat på något.

Tingsrätten fann att vittnet lämnat så tydliga uppgifter, att rätten fällde mannen för skadegörelse. 70 dagsböter á 180 kronor, alltså 12 600 kronor, plus skadestånd på 3 000 kronor för det förstörda tältet.

I hovrätten mindes 27-åringen nu att han hade snubblat och sparkat grillen. Vittnet sade sig inte vara säker på att 27-åringen sparkat och siktat på tältet.

I och med det finns inte grund för att fälla mannen för skadegörelse eftersom det ska gälla något som förstörs med vilja, enligt hovrätten som ogillar åtalet. 27-åringen frias alltså helt och slipper böter och skadestånd.