Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frias från attack mot thaivagn

Skador för 19 000 kronor orsakades när någon gick till attack mot en thaivagn. Mannen som åtalades för skadegörelsen har nu friats.

Vid ett inbrott i en thaivagn i Torvalla stals flera plattor läsk. Dessutom orsakades skador för stora summor vid attacken förra hösten. Ytterdörren, en glaslucka, en kyl och en kassaapparat förstördes.

En man i 20-årsåldern åtalades mot sitt nekande för skadegörelse och stöld, ett brott han skulle ha begått tillsammans med en annan okänd person.

Mannen hade varit ute på promenad när han hörde ljud och upptäckte att thaivagnen var sönderslagen. "Det såg ut som ett bombnedslag", har han berättat för Östersunds tingsrätt.

När han tittade in i vagnen höll han i kanterna på ett krossat fönster och skadades av det vassa glaset. Dessutom kan han ha druckit ur den läskburk som polisen hittade på marken utanför.

Så förklarar mannen för rätten varför hans dna fanns på brottsplatsen.

I tidigare förhör med polisen har mannen sagt att han aldrig var där. Han fick panik för att han var rädd för att bli inblandad i något, förklarar han nu.

Att det skulle vara han som ligger bakom förstörelsen har inte gått att bevisa, konstaterar rätten som friar honom från både skadegörelse och stöld.

Mannen är ung och ostraffad sedan tidigare, med undantag för en trafikförseelse. Det finns ingen annan bevisning mot honom än dna-spåren och tingsrätten kan inte bortse från hans förklaring om att han fick panik.

Mannen ska däremot betala 800 kronor i böter för snatteri, eftersom han drack upp läsken. Dessutom är han skyldig att ersätta thaivagnens ägare med 15 kronor.