Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frias från misstankar om djurplågeri

Förundersökningen mot den norska kvinna som misstänks för djurplågeri läggs ned. Ingenting i utredningen stödjer uppgifterna om att kvinnan exempelvis skulle ha bränt en hund.

Uppgifterna från försommaren väckte stora reaktioner. En kvinna som dömts för djurplågeri och dessutom fått djurförbud i Norge hade flyttat till norra Jämtland och på nytt skaffat djur.

En kvinna från Sundsvall som inte kunde ha kvar sin hund lämnade den till den norska kvinnan. Men när Sundsvallskvinnan nåddes om uppgifterna kring norskan reste hon till Jämtland. Hon påstod att hon tittat in genom ett fönster och då fått se hur norskan avsiktligt bränt hunden. Hon ska också ha injicerat den med någonting.

Hunden, som bevisligen inte mådde så bra, avlivades. Hundkroppen har sedan obducerats. Men varken uppgifterna från Statens veterinärmedicinska anstalt eller veterinär har kunnat styrka uppgifterna om att hunden bränts eller injicerats.

Hunden hade infektion i kinderna och infektionen hade av allt att döma spridit sig till hjärnan.

Åklagaren Mikael Bäckström skriver i ett pressmeddelande att länsstyrelsen dessutom gjort upprepade kontroller hos den norska kvinnan och det har inte kommit fram något som stödjer uppgifterna om att hon ägnat sig åt djurplågeri i Sverige.