Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frida Hansson: Storsjöyran måste leverera bättre bokningar – jag vet att ni kan

Hittills har Storsjöyran släppt 17 artister och som det ser ut nu verkar det bli en tråkig, sömning och oinspirerad festival i Östersund i sommar. Nu måste Yran leverera och ge oss något att verkligen längta efter.

Storsjöyrans uppställning toppas av Van Morrison och därefter kommer Lars Winnerbäck, Melissa Horn och nu senast släpptes Wasp. Gäsp!

När Van Morrisson annonserades var min sponta reaktion: ”Jaså, lever han?", Winnerbäck har stått med gitarren på Stortorget otaliga gånger, Melissa Horn är kanske Sveriges sömnigaste artist och Wasp känns som en rätt tråkig bokning.

Läs också: Christer B Jarlås: Mannen, myten, legenden Van the Man kan fortfarande skapa magi

Visst finns det några guldkorn. Little Jinder är kul, Refused är bra, Bob Hund kan mycket väl göra något riktigt sjukt och från Dolores Haze förväntar jag mig riktigt bra drag. Men de är också rätt väntade bokningar. Jag vill ha något intressant. Något som får mig att höja på ögonbrynen och som får mig att verkligen vilja gå de där två festivaldagarna för att få uppleva riktigt bra livemusik och inte bara för att dricka öl i ett tält.

Läs också: Bob Hund bokade till Storsjöyran

Storsjöyran har ett rykte om sig att ha riktigt bra fingertoppskänsla när det kommer till att boka rätt artister, vilket Lady Gaga (2009) är ett tydligt exempel på.

Tredagarsfestivalen Peace & love har redan hunnit leverera över 80 bokningar, Bråvalla närmare 60 och både Way out west och Urkult har levererat över 30 namn.

Jag börjar bli lite nervös, vad sitter det i Storsjöyran? Ge mig något att längta efter och leverera lite namn.

Just nu behövs några riktigt bra och spännande bokningar för att Storsjöyran ska kännas aktuell – och det snarat. För jag vet ju att ni kan ...

Mina sista önskebokningar till Yran 2016 : Silvana Imam, Rosh, Cherrie, Hanna Järver, Matriarkatet, Ana Diaz, Nicole Sabouné, Garmarna, Oil my member, Susanne Sundfør, Hellsingland Underground, Mellby, Nord & Syd, Raring, Ebbot Lundberg, Kriget, Bluespills, Spiders, Highasakite, Wolfrunner, Albin Lee Meldau, Hurula, Jonas Bergsten, Laakso, Sista brytet, Wilderness, Havet. Det var bara några av dem ...