Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frida tillbaka med nytt band

För drygt tio år sedan hade hon enjättehit med låten "Lucky day", sen lämnade hon artistlivet. Nu är Frida Snell tillbaka på scen.

Ni kanske minns låten "Lucky day" som spelades flitigt i början av 00-talet. Artisten hette Frida Snell och hon hade en lovande karriär framför sig. Men 20-åringen från Kiruna valde studier framför turnéliv och försvann från offentligheten.

– Jag har alltid fortsatt att ägna mig åt musik, men inte satsat på det 100 procent. Jag har inte försökt leva på det utan haft det mer som en hobby och jag känner väl att det är det som jag trivs bäst med, säger Frida Snell.

– Det är svårt att vara låtskrivare på beställning. Jag blir imponerad av dem som lyckas med det. Nu är det en annan frihet och det är riktigt roligt att hålla på med musik och göra det man hinner med och har lust med, fortsätter hon.

I morgon kan den som vill se Frida Snell på scen igen. Då spelar hon med sitt band Frida and the Coolants på Östersunds Bluesfestival. Musiken beskriver hon som en bladning mellan country, rockabilly, pop och lite rock.

– Coolants musik känns helt och hållet som jag, förklarar Frida Snell.

– Men vi har inte funnits så länge som band och en av de roligaste grejerna är att varje gång vi träffas och repar så utvecklas vi lite, fortsätter hon.

Frida and the Coolants har hunnit släppa en skiva och är på väg ut på sin andra turné. Och det finns redan tillräckligt med låtmaterial för att spela in en uppföljare till "Wild hearted diamonds".

– Jag hoppas att vi kan börja spela in i år, annars blir det nästa år, berättar Frida Snell.

Frida and the coolants spelar i teaterfoajén på lördag klockan 21:45