Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friidrott | Många lag i löparstafett Sportsgym vann i överlägsen stil

Östersundslaget Sportsgym vann lördagen löpstafett mellan Bispgården och Bergeforsen med drygt 2,5 minuter. Laget imponerade, inte minst i början.

Det var startmannen Perra Hellström som angav tonen i Sportsgym. Han la i högsta växeln redan på första kilometern och vid Fors kyrka var fältet sprängt. Då hängde IFK Umeå och motionslaget Kekke´s Boys med, men innan första växeln hade Hellström knäckt även dessa.

Andremannen Andreas Svanebo fick därmed göra sitt eget lopp helt och hållet när han gick ut i ledning från Holmsta gård. Uppöver backen ovanför Thaipaviljongen i Utanede och österut längs "86–an", gick det sen ruggigt fort för erkänt starke Svanebo.

I totalresultatet höll så småningom IFK Umeå bäst till silverplats och Trångsviken kom trea.

– Det är vi nöjda med, summerade Johan Norberg i Trångsviken, som menade att åt Sportsgym var ingenting att göra.

– De var för starka helt enkelt. Men vi är glada för ett par sträcksegrar i vart fall, som togs av Johan Lagerskog och Erik Melin–Söderström, menade Norberg.

På den tuffa långsträckan från Järkvissle till Liden imponerade Ragundasonen Anders Fahlén, nu i IFK Umeå, som över de 14 kilometrarna var snabbast av alla på en tid kring 45 minuter.

Här klådde han till och med Sportsgyms maratonlöpare Simon Jörgensen, som ju senast i Stockholm Maraton var 17:e man.

Men Anders Fahlén är en sjutusan till långskubbare han med och satsar nu mot milloppet på SM i friidrott.

I Sportsgym var det annars Perra Hellström och Andreas Svanebo som nog sprang allra bäst. Duon hade första och andra sträckan och de avgjorde nog tävlingen här tack vare gedigna insatser.

Årets upplaga av Indalsledenloppet inramades av mycket fint löparväder. Sol, men inte för varmt och nästan ett 80–tal lag kom till start i stafetten med åtta sträckor med start i Bispgården och målgång vid Bergeforsens skidstadion.

För resultaten hänvisar vi till tävlingens hemsida www.indalsledenloppet.nu