Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frisk luft och ett älgpass räcker inte

Annons

Sossarna i Bräcke har presenterat sitt program inför höstens val.

Tycker mig hört och sett samma program tidigare år, i stort sett helt avsaknad av konkreta mål och visioner.

Och inte har övriga partier något nytt att komma med heller. Har frågor om hållbar utveckling, landsbygd, skola, välfärd och företagsservice helt somnat in i Bräcke?

Större engagemang krävs från oss alla i Bräcke för att få tillbaka framtidstron och för att kommunen ska bli attraktiv för företagare och familjer att bo i. Alternativet är fortsatt höjda skatter och en kommun dränerad på ungdom och företag.

Frisk luft och ett älgpass räcker dessvärre inte längre för att locka företag och familjer att flytta till oss. Alltför många norrlandskommuner konkurrerar om samma erbjudande.

Kommunen måste därför ta steget och sticka ut. Inte nöja sig med att bara vara bra, utan bli bäst och ledande i landet inom olika områden, till exempel skola, omsorg, ungdomssysselsättning, företagsservice och miljö.

Vi måste också tillsammans med andra skogskommuner skapa opinion och slåss för att våra naturresurser som skog och vind beskattas där de tas ut. Inga futtiga nålpengar i form av bygdemedel utan en rejäl skatteåterbäring som innebär att vi slipper leva på ruinens brant och bocka och buga för att ta del av statskassan.

Bräckebor, låt oss höja ribban och vända den negativa spiralen! Se till att kräva engagerade och aktiva politiker som sätter demokratin i finrummet och för en utvecklande dialog med oss kommuninvånare.

Barbro Norberg

Landsbygdens Framtid i Bräcke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons