Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friskolorna är viktiga

Artiklar skrivs, artiklar delas, många förskolor, skolors framtid ligger i händerna på dem som går och röstar i årets val.

En viktig del som man glömt bort är att på landsbygden handlar en friskola om överlevnad, ett sätt att utveckla byn man bor i. Ett sätt att förhindra urbaniseringen som pågår.

Jag tycker det är olyckligt att friskolan ska omtalas som något negativt, den promillen som missköter sig ska inte få svartmåla resterande fina exempel som finns.

Pelle Åsling och Centerpartiet bjöd ner sex skolor från Jämtland och Västernorrland som visar goda resultat till riksdagen och ett skolseminarium där dessa utvalda skolor fick lyfta sina framgångsfaktorer.

Vissa av dessa friskolor har skrivit in i sina stadgar att alla eventuella vinster ska gå tillbaka till eleverna.

Att förbjuda friskolor innebär att på landsbygden, där kommunen inte är kapabel att sköta sina åtaganden, kommer skolan försvinna.

Att förbjuda friskolor innebär att man sätter sig över människans rätt att få bestämma själv.

Ett sådant samhälle klarar jag mig utan. Besluten ska ligga nära människan.

Theresa Flatmo (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel