Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritids blir klassrum när skolan växer till mot F-6

I det första steget mot att Sånghusvallens skola i Ås blir en F-6-skola tar höstens 4:or över ett av de rum i skolan som nu används som fritids.

– Det finns plats för skolbarnen. Men det blir kanske trängre för fritidsbarnen, säger Karin Wallén (C) som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Krokoms kommun.

Hon är nöjd med det enhälliga nämndbeslutet i måndags kväll.

– Jag tycker att det känns bra.

Karin Wallén och hennes nämnd har begärt en snabbutredning om den nya förskola som ska byggas i Sånghusvallen i och med att de 37 villatomterna i etapp fyra släpps.

Som ÖP berättade på tisdagen så kommer Sånghusvallens skola att utökas med delar av den intilliggande förskolan som nu har fem avdelningar.

Nästa höst är det meningen att den nya förskolan ska stå klar, och ta emot barn som hittills gått på förskolan som är närmaste granne med skolan.

En stor del av småbarnsföräldrarna i Sånghusvallen protesterade mot det tidigare beslutet som innebar att 4:orna skulle gå i Ås skola.

När de nuvarande 3:orna, som blir 4:or i höst, börjar i årskurs 6 hösten 2016 så är Sånghusvallens skola komplett.