Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frivold: "Det här vi har siktat på"

Inför avresan till Södertälje var det laddat på Jämtlands träning.

– Sedan vi drog i gång i augusti har vi siktat på det här, säger coach Pontus Frivold.

Match 1 i kvartsfinalserien mot Södertälje spelas på tisdag kväll. Sedan är det först till tre segrar som gäller.

– Man måste ta till vara på de här chanserna när de kommer. Alla får inte spela slutspel. Nu har vi lyckats med delmålet att ta oss hit och det är vi glada för, säger Frivold.

Han vet också att knappt någon tror på att Jämtland ska kunna rubba svenska mästarna.

– Finns väl ingen som förväntar sig det utanför den här gruppen ... men det har jag faktiskt inga problem med. Det tror jag inte att spelarna heller har.

Varför är då Södertälje så bra?

– De är otroligt duktiga på alla fem positioner och har dessutom djup i laget. För oss räcker det inte att en spelare är bra. Alla måste nästan överprestera i 40 minuter för att vi ska ha en chans.

– Nu blir också matchschemat så mycket tajtare. Vi spelar varannan och var tredje dag i slutspelet ... det blir annorlunda när man gör justeringar mellan matcherna och i matcherna. Nu har vi vetat om att det blir Södertälje ett tag, så jag har sett väldigt många av deras matcher.

Jämtland har en extra tunn trupp sedan Ken Brown fick sparken.

– Vi är en man kort, det är inget annat att säga. Vi lider på nästan alla positioner när vi får foulproblem. I slutspel kommer vi att behöva ligga nära vårt max, så är det bara, säger Pontus Frivold.

Brandon Peterson har haft extra bra matcher mot Södertälje (22,5 poäng per match). Kommentar?

– Han har haft bra matcher mot nästan alla lag och kommer bli extra viktig för oss. Men speciellt nu i avslutningen har han skapat oreda i motståndarnas försvar. Han tar extra returer och tvingar motståndarna att justera sitt spel mot honom.

Men som lag har ni haft riktigt svårt mot Södertälje?

– Så är det. Vi har inte vunnit en match mot dem, men det är många lag som har haft svårt mot Södertälje. De är regerande mästare, vann serien och är storfavoriter. Det är verkligheten för oss.