Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frivold får fint uppdrag – blir coach för U20-landslaget

Pontus Frivold har fått ett fint uppdrag. Han blir en del i coachstaben för det svenska U 20-landslaget vid EM-slutspelet i Grekland.
– Väldigr roligt, säger Frivold.

Sveriges U 20-landslag är det näst bästa landslaget på herrsidan vid sidan av A-landslaget. U 20-herrarna håller också hög klass och har kvalat in till A-gruppen.

– 93-kullen var riktigt bra, med många duktiga spelare. Nu är det 94 och 95:or som gäller, säger Frivold, som är en av tre tränare för Sveriges landslag.

Headcoach är Tommie Hansson medan Frivold och Panagiotis Nikolaidis (Örebro) är assisterande.

Hur är det att få en sån här fin utnämning?

– Jätteroligt. Det blir min sjunde eller åttonde säsong i landslaget. Det är bra på alla sätt. Dels ur ett personligt perspektiv, där jag får växa och tävla mot de bästa och även får bra koll på spelarsituationen, dels är det roligt för klubben.

Pontus Frivolds engagemang i U 20-landslaget börjar på allvar i vår, när laget samlas för ett första läger i Norrköping. Därefter väntas flera läger, gallringar i truppen, träningsturneringar och till sist EM-slutspelet på Kreta i juli.

– Lottningen görs i februari, men konkurrensen är mycket tuff. Vi kan få möta länder som Spanien, Ryssland och Italien.

Vad gäller övriga representanter från Jämtland Basket är det bara Max Tandberg som kan bli aktuell. Men då måste han nog få rejält med speltid i ligan framöver.

– Det är svårt för övriga ledningen när de inte ser Max regelbundet i ligan. Annars har han gjort det jättebra så här långt. Han har svarat för matcher med över 30 och 40 poäng på sistone och är i bra form.