Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frölunda klart för semifinal

Tätt, chansfattigt och målsnålt.
Frölunda vann den femte kvartsfinalen mot ­Luleå med 1–0 och säkrade därmed en plats i semifinalen.

Det bjöds inte på något skönspel i Scandinavium i den femte kvartsfinalen. Däremot bjöds det på kamp och disciplinerat försvarsspel. Inget av lagen ville blotta sig bakåt. Det tog också till 1.39 i den sista perioden innan matchen enda mål kom – Riku Hahl.

segrar för Frölunda och mindre bra spel från Luleås sida svarade norrbottningarna för det bästa motståndet sedan segern i den första kvartsfinalen.

– Hade vi kunnat spela så här in de tidigare matcherna är jag övertygad om att den här kvartsfinalen gått till sju matcher, sade Luleås tränare Roger Rönnberg.

– Vi gjorde en bra match, men tyvärr gör de mål på en studspuck. Men det är ofta så det blir i täta slutspelsmatcher.

Luleås speciella poängkedja, Mats Lavander, Johan Harju och Linus Omark, som under seriespelet gjorde mängder av poäng och som avgjorde den första kvartsfinalen har plockats bort effektivt av Frölunda i de senaste fyra matcherna. Återigen blev de utan poäng.

kvartsfinalerna har både Luleås och Frölunda varit mycket effektiva i powerplay och öst in mål. Av exempelvis Luleås nio mål i kvartsfinalerna har sju kommit i numerärt överläge. I den sista matchen kom inte ett enda mål i powerplay.

– Spelarna offrade sig hänsynslöst och spelade mycket bra i defensiven, sade Frölundas tränare Ulf Dahlén.

En bidragande orsak till att Frölunda nu tagit sig till semifinal är Johan Holmqvists spel i målet. Sedan han blev utbytt i den första kvartsfinalen efter att ha släppt in fem mål i den andra perioden har han bara släppt in fyra mål. I den sista kvarten höll han också nollan.

– Johans spel i målet har varit mycket betydelsefullt för vår del. Han hade några direkt avgörande räddningar, sade Ulf Dahlén.