Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

From matchvinnare när Tandsbyn vann i kvalet

18-årige Isac From gav Tandsbyn den perfekta starten i division 3-kvalet.
– Det var tur att jag fick till ett dåligt avslut i mitten av målet, eftersom målvakten chansade och slängde sig innan, berättar From efter 1–0 mot Älgarna.

Den första av tre kvalmatcher var samtidigt fotbollshistoria för Tandsbyns FK. Klubben, som bildades 1998, har aldrig varit så nära division 3.

– När fotbollen låg i Tandsbyns IF, låg vi ett år i division 3. Det var någon gång på 1960-talet, berättar en av ledarna i klubben.

Själva kvalpremiären blev en tät historia, med få målchanser. Spelet var ganska låst och även om Tandsbyn hade bra kontroll på skeendet, hade man svårt att på allvar dyrka upp Älgarnas defensiva linjer.

Skyttekungen Mikael Eriksson (17 mål i serien) sprang mycket och bra och hotade hela tiden, men slutprodukten från honom och hans lagkompisar fanns inte alltid där.

Jo, förutom vid ett tillfälle – då det blev nätrassel. Eriksson jobbade fram bollen, spelade in till mittfältaren Isac From, som avslutade med en bredsida till 1–0 bredvid duktige Älgarnamålvakten Eugeniu Cheptene.

Samme From – som kom från Ope i vintras – hade chansen att också sätta 2–0, men han kom i obalans i avslutet, som tog i burgaveln.

Hur ser du annars på matchen, Isac?

– Det var helt rättvist att vi vann. Det var vår match från början. Mycket kul också att vinna här hemma, när vi samtidigt satte publikrekord.

Var det något som överraskade dig i matchen?

– Ja, motståndet. Älgarna var ändå tvåa i sin serie och jag tänkte att de skulle vara biffigare i fysiken, men de var så små och unga, säger Isac som trivs väldigt bra i sin nya klubb.

– Det är ett härligt gäng, utan några grupperingar.

Tandsbyns till synes fina lagmoral visade sig i slutet, då Älgarna tryckte på. Laget jobbade starkt ihop och offrade sig för varandra.

– Sett till målchanserna vann vi rättvist. Dessutom är jag väldigt nöjd med vår lagmoral. Vi såg till att hjälpa lagkompisen och jobbade för varanda, sa tränaren Tony Arnqvist.

Kollegan i Älgarna, Jan Nordkvist, var besviken. Han skrek och manade på sina spelare konstant från sidlinjen, utan framgång.

– Vi hade problem att få bollen bakom deras backlinje. Jag har tjatat hela säsongen på att vi ibland måste spela längre bollar, men det blev för korta pass även i dag. Våra 17- och 18-åringar måste förstå att man måste man spela längre passningar i seniorfotboll.

Anrika Älgarna, som har en mycket fin historia bakom sig, med spel i den näst högsta divisionen under fyra säsonger på 1950- och 60-talet, är därmed i ett svårt läge.

– Så här kan vi inte spela mot Östavall (nästa helg), avslutade Jan Nordkvist.

Tandsbyn däremot, har skaffat sig ett lovande slagläge. Nästa match, borta mot Stöde, kan bli avgörande för hela kvalet.

– De har nog högre tempo än oss division 4-lag, men samtidigt har det varit jobbigare för dem mentalt i år, säger Tony Arnkvist, som hade matchens två bästa spelare i rutinerade målvakten Serhjy Sulyma och anfallaren Mikael Eriksson.

Matchfakta

Tandsbyn-Älgarna 1–0 (1–0)

Mål: Isac From.

Hörnor: 4–1.

Varningar, Tandsbyn: Markus Kristensson. Älgarna: Bilbo Bergquist, Deldar Ibrahim.

Domare: Anton Sjöberg.

Publik: Cirka 200.