Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösö dam tog fjärde raka

Fotboll, division 3

Frösö-Sollefteå 0–3 (0–0)

0–1 (49) Niklas Eriksson, 0–2 (59) Egeniu Samson, 0–3 (71) BamakéeTouré.

En oväntad smäll för Frösön som gått väldigt bra hittills. Det här var dock en match som tränaren Anders Engström vill glömma fortast möjligt.

– En skräpmatch. Vi hade ett uruselt passningsspel, låg energi ochvi skapade ingenting. Vi kom ine upp i nivå.

Samtidigt är det bara andra halvlek som Engström vill prata om. Den första förstördes av ett ihållande skyfall ("därför går det inte att utvärdera den halvleken").

Sollefteå var inte speciellt mycket bättre i själva spelet, men man högg när tillfälle gavs.

– Sollefteå är ett bra lag, organiserat och duktigt rent individualistiskt. Men det var inte tre måls skillnad.

Enda spealre som förtjänar plus i Frösön är mittbacken Andreas Hjalmarsson.

Frånö-Brunflo 3–1 (0–1)

Mål Brunflo: Muhammed Al-Kadashi.

Motvinden fortsätter att grina Brunflo i ansiktet. Ny förlust, trots hyfsat spel och ledning i halvtid. Sedan tog Frånö över och gjorde tre raka mål.

Förlusten var inte det enda som irriterade tränaren Örjan Sjödin. Skadelistan växte med ytterligare en spelare.

– Isse (Strömstedt) vred till knäet. Vi vet inte hur allvarligt det är, men det såg inte bra ut. Det innebär att vi har åtta-tio spelare borta just nu, varav fem på knäskador. Skadelistan är lång som ett A4-papper, menade Sjödin.

Problemen gjorde att Brunflo inte fick ihop en full bänk. Någon ljusning skymtar heller inte. Åtminstone inte förrän i början av juni då Patrik Nord och Samuel Röhdin är tillbaka från studier.

– Med tanke på förutsättningarna är jag gaska nöjd med vår insats. Det går inte att begära mycket mer.

Plustecknen går till Joakim Westin, som krigade på bra trots matförgiftning och årsdebuterande målvakten Kalle Söderberg.

Fotboll, division 4

Stugun-Ytterhogdal 0–1 (0–1)

Mål: Nicolai Tararov.

Ytterhogdal avgjorde i andra halvlek, men hade kunnat få nöja sig med en poäng.

– Stugun hade ett friläge strax innan vårt mål, men Brad Roper räddade det skottet. Dessutom kom de upp i en del kontringar, berättar Magnus Teodorsson, lagkapten i Ytterhogdal.

Stuguns utpräglade defensiv och "backa-hem-och-satsa-på-kontringar"-taktik fungerade bra. Dessutom hade Ytterhogdal en hel del sega ben och laget förmådde inte skapa lika mycket framåt som vanligt.

– Vi var rätt slitna efter matchen mot IFK Östersund (onsdagens DM-final). Många av oss spelade 120 minuter. Samtidigt var det väldigt stärkande att vinna. Det visar att vi har potential och att vi kan vinna hela serien, säger Teodorsson.

Bäst i Ytterhogdal var backen Martin Henriksson.

Fotboll, division 2 damer

Frösö-Långsele 3–0 (0–0)

Mål: 1–0 (51) Christine Thelin, 2–0 (61) Madeleine Hagman, 3–0 (82) Elin Åberg.

Fjärde raka för Frösön som mer och mer ser ut som en potentiell seriesegrare.

– Jag är otroligt nöjd. Vår första halvlek var suverän. Vi spelade fin fotboll på 75 procent av planen, men på de sista 25 procenten skapade vi knappt något, berättar tränaren Fredrik Gregorsson.

Målen kom i stället i andra halvlek – alla på fasta situationer. Långsele var därmed ett slaget lag. Den enda som egentligen kunde hota var snabba anfallaren Anna Mikaelsson.

– Det ser bra ut för oss. En sån här dag vill jag berömma alla, även avbytarna, sa Fredrik Gregorsson, som tycker fotbollslivet som tränare till och med är roligare än att spela själv.

– Ha-ha! Ja, just nu i alla fall. Nu är jag så gammal och långsam.

Härnösand-M/O 2–0 (1–0)

Kräftgången fortsätter för nykomlingen från Oviken.

– Vi lär oss hela tiden och vi har inte varit chanslöst i någon av våra fyra första matcher. Vi går framåt. Det som saknas är tyngden och rutinen. Speciellt när vi har många spelare borta på grund av skador och jobb, berättar tränaren Lucas Eriksson.

Mot Härnösand var dock Myssjö utan chans. Hemmalaget var lite vassare överlag, särskilt i första halvlek. Myssjös bästa period kom efter paus då laget spelade hyfsat. Siffrorna hade kunnat springa iväg om inte Amelia Zakrisson hade svarat för så många fina räddningar.

– Amelia var väldigt bra, liksom Hanna Eriksson.