Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösöbor strandade på Gatwick

Det skulle bli en trevlig London-weekend för Gunnar Pettersson och hans fru Maja. Under fyra dagar har de tillbringat 30 timmar i väntan på flyget hem som bokats om fyra gånger.
– En av oss passagerare fick ett nervöst sammanbrott och var tvungen att bäras iväg, säger Gunnar Pettersson.

Frösöborna hade bokat flyg hem i går vid 09.40. Det blev uppskjutet , men de 289 personer som just nu befinner sig på Gatwicks flygplats har inte fått information om detta från flygbolaget Norwegian.

– De har inga representanter på plats. Den information vi fått har kommit från flygplatsens personal och det har varit olika besked hela tiden, säger Gunnar Pettersson.

Den flygplanstyp som de strandsatta passagerarna skulle åkt med var Boeing Dreamliner.

– Det är den som är problem, och det räcker med att googla så ser man att det inte är första gången, direkt, säger Gunnar Pettersson.

Under den första natten av väntan fick de boendet betalt. Dessutom fick de en matkupong värd åtta pund, vilket inte räcker långt på en flygplats.

– Prisbilden ser inte riktigt ut så, det handlar snarare om tolv pund om man äter billigt.

Paret från Frösön kortade på förhand ner sin resa till London för att hinna åka på ett 50-årskalas, vilket de nu kommer att missa. Hemresan mot Arlanda var inbokad till 14.30 i dag, svensk tid. Vid 15-tiden väntade Gunnar Pettersson fortfarande på att få resa hem.

– Läget just nu är att vi har blivit utsläppta från gaten igen. De säger att en besättningsmedlem saknas och att det är ett tekniskt fel. Det senaste jag hörde var att de övervägde att byta plan, alternativt göra en omfördelning av vikten och flyga ändå – så det verkar inte vara någon central del som fattas. Knappast någon vinge eller så.

Hur påverkar det här er?

– Det blev en ruskigt trist avslutning. Om vi inte får åka nu kommer jag att missa arbetsdagar. Vissa har lagt ut 11 000 kronor på att försäkra sig om att komma hem och beskeden om kompensation och sådant har varit oklara.

Vid 17.30 på lördagseftermiddagen lyfte planet från Gatwick och Frösöborna fick tillslut påbörja resan hem.